A aflat ca fetita ei se va naste cu o coada de SIRENA si asta a ingrozit-o! Decizia tragica luata de acasta femeie, in a SASEA luna de sarcina

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 18 sep 2020, 02:30

Doctorii i-au spus ca fetita ei nu va trai mai mult de cateva ore, dupa nastere.

Femeia, o chinezoaica in varsta de 23 de ani din provincia Hubei, a luat decizia tragica de a intrerupe sarcina, aflata in ultimul trimestru, dupa ce o ecografie a aratat ca fetita nu avea picioarele dezvoltate iar in locul lor se dezvoltase o formatiune de forma unei cozi. De asemenea, fatul nu avea vezica urinara dezvoltata iar ficatul avea o forma anormala.

Doctorii i-au spus femeii ca fatul sufera de o anormalitate rara, sirenomelie, cunscuta si sub numele de "sindromul sirena",  o diformitate congenitala in care picioarele sunt lipite si nedezvoltate, avand aspectul unei cozi de sirena.

Femeia a luat decizia de a termina sarcina dupa ce specialistii i-au spus ca fatul va supravietui doar cateva ore dupa nastere.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Cauzele sindromului sirena sunt un mister medical iar incidenta e de doar un caz la 100.000 de nasteri. Cel mai celebru caz este al americancei Shiloh Pepin, o fetita care  a suferit 150 de operatii, pana la moartea ei, in 2009, la varsta de 10 ani.

In prezent, exista doar doua persoane in viata care sufera de acest sindrom.

Mai jos, un material video despre Milagros Cerron, o fetita din Peru care s-a nascut cu sirenomelia:

 

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.