A apărut o nouă variantă a virusului COVID-19! Tulpina XE ar putea fi mult mai transmisibilă decât restul mutațiilor

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 ian 2023, 09:35

A apărut o nouă variantă a virusului COVID-19! Tulpina XE ar putea fi mult mai transmisibilă decât restul mutațiilor

Sursa: PixaBay

A apărut o nouă variantă a virusului COVID-19 în Regatul Unit. Se pare că ar fi cu 10% mai transmisibilă decât restul tulpinilor.

Autoritățile britanice țin suub monitorizare noua mutație a virusului COVID-19, XE, mutație dintre tulpinile BA.1 și BA.2, Omicron. Profesorul Susan Hopkins a declarat că genul acesta de variante dispar de obicei „relativ repede”.

Noua variantă a COVID-19, XE, mai contagioasă decât restul mutațiilor

„Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficienţa vaccinului ”, a explicat Susan Hopkins.

Citeste si: Cum a reacționat Rusia la declarațiile lui Joe Biden cum că Vladimir Putin este un criminal de război: „Un spectacol bine țintit, dar tragic”

„Cu toate acestea, concluzia necesită o confirmare suplimentară. XE aparţine variantei Omicron până când pot fi raportate diferenţe semnificative în ceea ce priveşte transmiterea şi caracteristicile bolii, inclusiv gravitatea”, au declarat autorităţile sanitare britanice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Medicii se luptă să facă față unui val de viroze 

Cadrele medicale din întreaga Românie se luptă cu tot mai multe cazuri de gripă și de viroze respiratorii, având în vedere că numărul acestora este mult mai ridicat de când starea de alertă a fost

ridicată. Virozele sunt vizibile atât în rândul copiilor, cât și al adulților, iar multe dintre ele au fost raportate, în ultimele zile, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, potrivit stirilekanald.ro.

Citeste si: Live text: Armata rusă s-a retras de pe Frontul de Nord din Ucraina. Procurorul General a anunțat existența a 410 cadavre în Kiev, lăsate în urmă de soldații ruși. Moscova neagă orice fel de acuzație și spune că trupele ruse nu au ucis civilii

”A crescut numărul de cazuri, și era, de altfel, și normal să se întâmple așa după ce nu s-au mai purtat măștile de protecție, odată cu ridicarea restricțiilor.

Am observat în ultimele zile un trend ascendent în ceea ce privește cazurile de gripă și viroze respiratorii. Majoritatea, din fericire, sunt forme ușoare, iar pacienții pot fi tratați acasă, evident, sub monitorizarea medicului de familie.

Din păcate, sunt și cazuri cu complicații, care necesită internare.",   a declarat Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș Timișoara.