A bagat telefonul in cuptorul cu microunde si, dupa cateva secunde a facut o descoperire neasteptata! Uite ce s-a intamplat cand a incercat sa apeleze telefonul din interior

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 08:35

Atentie, NU PORNITI cuptorul cu microunde cand incercati acest experiment.

Pare ciudat ca cineva sa isi puna telefonul in cuptorul cu microunde, dar, de fapt, exista un motiv rational pentru care cineva ar face asta.

Tanara din imaginile de mai jos este cunoscuta pe YouTube ca Physics Girl si posteaza adesea pe canalul ei clipuri in care demonstreaza diferite concepte din fizica. De aceasta data, ea a incercat sa demonstreze daca un cuptor cu microunde emite radiatii si in exterior sau nu.



Pentru acest experiment, ea a incercat mai multe cuptoare introducand un telefon in interior dupa care a inchis usa si a apelat numarul telefonului din cuptor. In unele cazuri telefonul nu a sunat, in alte cazui telefonul a functionat normal, semn ca acel cuptor permite iesirea si intrarea undelor radio in interior.

In mod normal, un cuptor eficient trebuie sa blocheze iradierea cu unde radio in jurul cuptorului si pentru asta se foloseste conceptul custii Faradey, adica o cusca din plasa metalica ce impiedica transferul de unde electromagnetice intre interior si exterior.


In timpul experimentului, ea a descoperit ca usa cuptorului este punctul vulnerabil pe unde are loc transferul de unde radio:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.