„A căzut cu capul în jos și s-a agățat”. Un tânăr de 17 ani, din Buzău, și-a pierdut viața, după ce artera femurală i-a fost retezată de o țepușă de fier, în timp ce încerca să sară un gard

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 mar 2024, 03:05

Denis le-a cerut prietenilor să sune la 112, dar aceștia au crezut că este o glumă

Sursa: observatornews.ro

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din Buzău, a murit, după ce, în încercarea de a sări un gard, și-a retezat artera femurală. La început, prietenii au crezut că glumește, deși le-a spus să cheme salvarea.

Denis, un tânăr de 17 ani din Buzău, campion la fotbal, a murit, după ce artera femurală i-a fost retezată de o țepușă de fier, în timp ce a încercat să sară un gard, pentru a-și recupera mingea. Medicii i-au amputat piciorul, dar, din nefericire, a murit.

Un băiat de 17 ani, din Buzău, a murit, după ce și-a retezat artera femurală

Se juca fotbal împreună cu prietenii, când, la un moment dat, au dat mingea în curtea școlii. Denis a sărit gardul, pentru a o recupera, dar o țepușă de fier beton a străpuns zona inghinală. Cantitatea de sânge pe care a pierdut-o a fost mult prea mare, iar acesta a ajuns, de urgență, la Spitalul Floreasca, în București.

Totul s-a petrecut joi seara, 15 iunie, în localitatea Cochirleanca, județul Buzău.

Când a sărit gardul, acesta a făcut o mișcare greșită și a rămas înțepenit în țepușa de fier. Denis le-a cerut prietenilor să sune la 112, dar aceștia au crezut că este o glumă.

„I-a alunecat piciorul și a căzut cu capul în jos și s-a agățat... El s-a ridicat, a strigat să sunăm la ambulanţă. Noi am cerut că e o glumă, după am văzut că e foarte serios.

S-a pus jos şi a leşinat”, a povestit un martor, conform observatornews.ro.

Citește și: Copil în vârstă de 15 ani, găsit mort în internatul unui liceu pentru copii cu deficienţe de auz. Care a fost, de fapt, cauza decesului?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„S-a înjunghiat undeva în partea inghinală, la artera femurală.

Şi-a tăiat-o, şi-a smuls-o. Ambulanţa a venit cam după 40 de minute”, a mai adăugat un martor.

Primul ajutor a venit de la o asistentă aflată în timpul liber

Elena Putinică, asistent UPU Buzău, era în timpul liber și se afla, în momentul cu pricina, acasă, aproape de locul în care totul s-a întâmplat. Până a sosit ambulanța la fața locului, ea a fost cea care l-a îngrijit:N-a avut putere să vorbească, doar i-am zis: Te rog, strânge-mă de mână dacă mă auzi.

M-a strâns de mână. I-am făcut pansament compresiv acolo, la nivelul plăgii, până a venit ambulanţa”.

Citește și: O mamă și-a aruncat nou-născutul în sobă și a leșinat, în timp ce focul ardea. Fiul ei a sunat la 112, după ce a găsit-o inconștientă

Timp de șase ore, tânărul a fost operat la Spitalul Județean Buzău, urmând transferul acestuia, la București.

În Capitală, au urmat alte ore de operație și numeroase transfuzii, iar ieri, 18 iunie, Denis a murit.

În încercarea de a-l sava, medicii i-au amputat piciorul. Cu toate acestea, incidentul a fost mult prea puternic și corpul i-a cedat. Cei care l-au cunoscut au doar cuvinte de laudă la adresa acestuia și nu își revin din starea de șoc.