A cincia zi de grevă la STB. Doar 20% dintre șoferi au ieșit de dimineață pe traseu

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 24 ian 2022, 11:34

A cincia zi de grevă la STB. Doar 20% dintre șoferi au ieșit de dimineață pe traseu

Sursa: Facebook STB

Greva STB continuă și luni! Deși instanța a decis că protestul este ilegal, cea mai mare parte a angajaților refuză să-și reia activitatea și să iasă pe traseu. Protestatarii au mers din nou la Autobaza Titan ca să ceară demisia directorului STB. Zeci de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru acest protest.

Greva Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă și luni. Cea mai mare parte dintre angajați refuză să iasă pe traseu și cer în continuare demisia directorului STB. Zeci de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru protestul de la Autobaza Titan.

A cincia zi de grevă la STB. Doar 20% dintre șoferi au ieșit de dimineață pe traseu

Reprezentanții STB le-au transmis sindicaliștilor că sunt dispuși să se întâlnească, cu condiția de a confirma în prealabil reluarea activitații de către toți angajații, conform programului.

”La ora 9:00, Consiliul de Administraţie (CA) se vede cu conducerea sindicatului reprezentativ pentru a încerca deblocarea situaţiei existente”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ, luni dimineaţă, conform Agerpres.

Adrian Criț, șeful STB, a anunțat luni dimineață, la ora 7:00, că pe traseu erau 148 de vehicule, dintr-un total de 697, din nou tramvaiele și troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulă în Capitală.

Un număr de 67 de tramvaie au fost ieșite pe traseu, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate pentru luni la ora menţionată. 

Citeste si: Grevă la STB! Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele nu circulă în această dimineață în Bucuresti

Organizația sindicală reprezentativă a STB a cerut, duminică după-amiază, Consiliului de Administrație al STB organizarea unei întrevederi, luni, cu reprezentanții angajaților, pentru a găsi soluții pentru a stopa protestul angajaților STB, subliniind că liderii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti sunt cei împuterniciţi de salariaţi să discute cu Consiliul de Administraţie al STB. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pe parcursul zilei de duminică, peste 80% dintre angajații STB au continuat să protesteze la Autobaza Titan și cer în continuare demisia directorului STB.

Directorul STB, Adrian Criț, spune că persoanele care au provocat greva vor ajunge în fața unei comisii de disciplină.

”Vom identifica persoanele responsabile, vom declanșa cercetarea disciplinară a celor care au declanșat această grevă.

Nu putem lucra decât în zilele lucrătoare, noi nu putem semna documente oficiale decât cu aprobarea AGA petru o zi de weekend”, a precizat Adrian Criț, în condițiile în care ziua de 24 ianuarie este zi liberă legal.

Greva STB a luat amploare joi dimineață, angajații acuzând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate și au cerut demisia directorului general al societății.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală.

Citeste si: Cum a răspuns Metrorex la cererea STB de a se alătura grevei! Cu ce vor circula românii începând de luni

 

Taguri: