A crescut numărul românilor care primesc câte 250 de lei pe lună. Care sunt noile schimbări

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 17 nov 2023, 13:13

A crescut numărul românilor care vor primi câte 250 de lei pe lună. Ce presupun noile schimbări

 
Sursa: PixaBay

Anumiți români primesc anual, o dată la două luni, o tranșă de bani în valoare de 250 de lei, un ajutor pentru achiziționarea de alimente.

În prezent, doar românii ce au un venit de până la 1.700 de lei beneficiază de cardurile pentru alimente, însă condițiile se vor schimba din 2024.

Românii care vor primi câte 250 de lei în 2024

Lista românilor care vor primi câte 250 de lei începând cu anul viitor crește, întrucât plafonul se ridică la 2.000 de lei. Dacă până acum beneficiau de acest ajutor doar românii cu un venit mediu lunar de până la 1.700

de lei, acum vor primi o dată la două luni câte 250 de lei inclusiv cei care au un venit maxim de 2.000 de lei. 

Astfel, în urma acestor schimbări, aproximativ două milioane şi jumătate de români vor primi anul viitor carduri pentru alimente, în valoare de 250 de lei. 

Citește și: Vouchere între 500 și 1.500 de lei. Banii vor ajunge în buzunarele românilor până la finalul săptămânii viitoare

Ultima dată din acest an în care se vor vira banii pe card este în jurul datei de 15 decembrie. Cardul este contactless, așadar poate fi atașat cu ușurință POS-ului. Important de reținut este faptul că nu se pot retrage banii cash.

În ceea ce privește voucherele de energie, în valoare de 1.400 de lei, acestea au termen de valabilitate până în luna martie a anului viitor, inițial fiind ca termen limită sfârșitul lunii decembrie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Veste bună pentru cei care sunt beneficiari ai voucherelor pentru energie, am prelungit valabilitatea până la 31 martie 2024, așa cum anunțasem, am formalizat această măsură, astfel încât beneficiarii, gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la 31

martie 2024, termenul inițial era 31 decembrie 2023”, a transmis Adrian Câciu.

Cum pot fi folosite cardurile pentru alimente și energie

Cardurile pentru alimente pot fi folosite de beneficiari în vederea achiziționării produselor alimentare, dar și pentru mesele calde. 

În ceea ce privește cardurile pentru energie, acestea pot fi folosite pentru plata mai multor bunuri și servicii necesare pentru încălzirea și alimentarea cu energie a locuințelor. 

Citește și: Livrarea cardurilor profesorilor a fost amânată. Ce se întâmplă cu prima profesorilor în valoare de 1.500 de lei

Românii pot achita cu ajutorul acestora facturile la electricitate și gaze, lemnele pentru foc, butelia cu GPL propan pentru încălzire, păcura, peleții, cărbune sau alte materiale pentru încălzire.