A crezut ca are varice pe picior si a mers la doctor sa se opereze, dar medicii i-au dat o veste ingrozitoare. Uite ce "locuia" in piciorul barbatului

Editor: Bogdan Mihai Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 06:33

Pacientul, un chinez in varsta de 42 de ani, a simtiti o iritatie dupa ce s-a intors din vacanta petrecuta in Nigeria.

Barbatul a mers la un doctor la o luna dupa ce a observat ceea ce pare o varice pe partea exterioara a piciorului. La cateva zile dupa ce s-a intors dintr-o excursie in Nigeria a vazut o inflamatie care parea ca se deplaseasca cativa centimetri in fiecare zi, dar a ignorat-o.

In urma unui control amanuntit, doctorii au descoperit un tub rosu, voluminos, cu o suprafata neregulata si i-au spus ca sufera de o infectie cu un parazit, larva viermelui anchilostom, care traia in piciorul sau.



Acest vierme traieste de obicei in intestinele animalelor de casa si isi depune ouale in fecalele gazdelor. Ouale pot ajunge pe corpul oamenilor daca intra in contact cu ele cand merg desculti pe plaja sau pe pamantul contaminat.

Indepartarea a fost una usoara, pentru ca viermele nu poate penetra straturile inferioare ale pielii, fiind fortat sa traiasca in epiderma, stratul de la suprafata.

Infectiile cu larve cutanante este cea mai obisnuita boala printre persoanele care se intorc din tarile tropicale.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”