A făcut infarct la două ore după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Ce au anunțat autoritățile?

Author: Amalia Georgescu
Ce au descoperit medicii în cazul bărbatului de 75 de ani care a murit după vaccinul anti-Covid-19
Sursa: PixaBay

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început la nivel mondial și deja au apărut și primele incidente. Un bărbat a murit la scurt timp după ce a făcut vaccinul. Care este explicația?

Deși vaccinul anti-Covid-19 este promovat de autoritățile din întreaga lume drept unul sigur și care poate pune capăt pandemiei de coronavirus, o mulțime de persoane pun la îndoială eficiența vaccinului și se tem că acesta ar putea avea efecte adeverse care să le pună viața în pericol.

Care este adevărul în cazul bărbatului de 75 de ani care a murit după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus?

Vaccinul anti-Covid-19 a stârnit o mulțime de controverse la nivel mondial și dacă sunt persoane care așteaptă cu nerăbdare să se vaccineze, altele sunt împotriva vaccinului, preferând să nu se imunizeze. 

În plină campanie de vaccinare, un caz petrecut în nordul Israelului a făcut rapid înconjurul lumii. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 75 de ani care a murit la doar două ore de la administrarea vaccinului, în urma unui infarct.

Informațiile au fost confirmate inclusiv de Ministerul Sănătății, potrivit Jerusalem Post

În cazul bărbatului de 75 de ani care a murit după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului, autoritățile au anunțat că este vorba doar despre o coincidență și că decesul nu a fost provocat de serul care i-a fost administrat. Se pare că bărbatul avea condiții preexistente și suferise mai multe atacuri de cord în trecut.

Cu toate acestea, autoritățile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum s-a întâmplat totul.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Ce date personale va conţine adeverinţa de vaccinare anti-COVID

Bărbatul de 75 de ani ar fi fost vaccinat la ora 8:30, în cadrul unei clinici, acolo unde a și rămas pentru o perioadă scurtă de timp pentru a-i fi monitorizată starea de sănătate și a vedea dacă

există efecte secundare. Bărbatul s-a simțit bine după vaccin, a plecat acasă, iar ulterior a decedat. 

”Împărtășim durerea familiei”, a spus directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, într-un comunicat de presă, potrivit stirileprotv.ro.

Chezy Levy a ținut să precizeze că primele date arată că nu există nicio legătură între decesul bărbatului și vaccinul administrat.

Citeste si: Cine răspunde în cazul în care cei vaccinați suferă de efecte adverse grave? Răspunsul medicului Valeriu Gheorghiță