A fost cea mai asteptata seara pentru ortodocsii de rit vechi. Moldovenii, ucrainenii si sarbii au sarbatorit Craciunul!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 22:00

A fost petrecere pentru moldovenilor veniti la Sinaia pentru a sarbatori Craciunul pe rit vechi. Odata ajuns in restaurant, Mos Craciun a inceput sa imparta daruri.

Dupa ce Mos Craciun si-a terminat misiunea, s-a dezlantuit petrecerea. Moldovenii nu si-au mai putut dezlipi ochii de la dansatoarele care au dat startul distractiei. Impresionat de frumusetea dansatoarelor, domnul din imagine a filmat tot.

Animati de dansatoare, moldovenii au inceput si ei sa danseze. Ca sa incinga si mai mult atmosfera, pe ring si-a facut aparitia si o dansatoare din buric. Tanara a mers pe la mesele petrecaretilor si le-a dansat ca o adevarata cadana.

Daca unii i-au pus bani la brau „cadanei", altii, mai curajosi, au dansat cu ea.

La miezul noptii, petrecerea a fost incununata cu un foc de artificii. Craciunul pe rit vechi a fost sarbatorit si de zeci de mii de ucraineni din nordul tarii. Gospodinele au gatit, asa cum cere traditia, 12 feluri de mancare, toate de post, iar barbatii au legat mesele cu lanturi, pentru ca animalele din batatura sa le fie protejate de fiarele padurii.

Mai mult decat atat, copiii au mers la colindat.

##VIDEO130113##

Pe langa bucatele pregatite de gospodine, ucrainenii au pus pe masa de Craciun bani si fan. Si sarbii din Banat au sarbatorit Craciunul pe rit vechi. Ei au aprins traditionalul badnjak-un foc din lemne de stejar si paie. Stejarul simbolizeaza puterea si taria noului an iar paiele amintesc de ieslea in care s-a nascut Iisus.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Dupa Craciun, crestinii ortodocsi de rit vechi isi trag putin sufletul.

Saptamana viitoare, in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, ei vor sarbatori Anul Nou.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.