A fost găsit telefonul uneia dintre fetele luate de viitură în Italia. Cei trei tineri erau din Satu Mare și au coborât să facă poze când apele învolburate au venit peste ei

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 05 iun 2024, 10:47

A fost găsit telefonul uneia dintre fetele luate de viitură în Italia

Sursa: rainews.it

Telefonul uneia dintre fetele luate de viitura din Italia a fost descoperit. Cei trei coborâseră să facă niște poze.

Povestea celor trei tineri români luați de viitură pe malurile râului Natisone din Italia a captat atenția întregii planete. Descoperirea telefonului mobil al uneia dintre fetele dispărute a oferit o rază de speranță în întunericul unei situații tragice, declanșând un efort intens de căutare și salvare.

Telefonul uneia dintre victimele din Italia a fost descoperit

Tragedia care a avut loc pe malurile râului Natisone din Italia a atras atenția întregii lumi asupra pericolelor pe care le poate ascunde natura înverșunată.

Trei tineri români, doi dintre aceștia fiind din Satu Mare, au căzut pradă apelor învolburate, iar speranțele de a-i găsi în viață se estompează pe măsură ce timpul trece. Dispariția lor a declanșat un efort masiv de căutare și salvare, însă șansele de supraviețuire scad odată cu trecerea orelor.

Potrivit rainews.it, un mic semn de speranță a apărut odată cu descoperirea telefonului mobil al uneia dintre fetele luate de viitură. Acest dispozitiv, găsit în apropierea malului râului, a fost identificat ca aparținând Patriziei Cormos,

una dintre tinerele de 20 de ani care se află încă în căutare. Descoperirea acestui telefon a oferit indicii prețioase pentru echipajele de salvare, iar operațiunile de localizare au fost întărite de utilizarea sistemului „Life Seeker”, care utilizează o dronă pentru a identifica poziția celulară, chiar și atunci când telefonul este închis.

Citește și: Cine sunt cei trei tineri care au fost luați de viitură, în Italia! Patrizia, Bianca şi Cristian sunt de negăsit de două zile: Căutările vor fi reluate duminică

Autoritățile au deschis o anchetă penală

Pe măsură ce eforturile de căutare continuă, autoritățile italiene au deschis o anchetă penală în urma tragediei, investigând circumstanțele și cauzele care au dus la dispariția tinerilor. Râul Natisone, cunoscut pentru inundațiile bruște, a fost mereu un pericol, iar panourile de avertizare interzic scăldatul în zonă.

Operațiunile de căutare sunt îngreunate de condițiile meteorologice nefavorabile, cu ploi abundente și alți factori care pun în pericol siguranța echipelor de salvare.

Înregistrările video și martorii prezintă momentul tragic în care cei trei tineri români, luați de viitură, se strâng în brațe într-o încercare disperată de a rezista forței naturii, înainte de a fi înghițiți de ape.

Alina Sfârcioc, reprezentantul comunității de români din Udine, a spus pentru stirileprotv.ro"Era alertă meteo, era cod galben în zonă și nu știu dacă ei știau despre asta.

Acolo e foarte, foarte periculos când plouă, râul se umple în jur de 5 minute și ajunge si la 5 metri".

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

În aceste momente dificile, comunitatea locală și cea online se solidarizează în sprijinul familiilor celor dispăruț i, exprimându-și speranța pentru un final neașteptat de fericit, dar și tristețea profundă pentru pierderea celor trei tineri cu un viitor încă plin de promisiuni.

Pe paginile de TikTok au apărut o serie de mesaje prin care oamenii se roagă și speră la o minune: „Băiatu îmi este nănaș...azi am auzit și eu vestea stătea la 600 de metri de mine... Doamne sper să fie în viața toți 3...fă doamne o minune.”

 „Locuiesc la câțiva km de Premariacco, toți vorbesc de cei 3 tineri și toți sunt triști că încă nu au vești... sper din suflet să îi găsească în viață”.

Citește și: Ei sunt cei trei tineri care au fost luați de ape în Italia: “I-am spus să nu meargă, pentru că era obosită, dar până la urmă am cedat.”

„ERAU pe o INSULIȚĂ mai ridicată, probabil în jurul lor apa era mult mai adâncă, sau poate nu știau să înoate. Oricum viteza apei era foarte mare și probabil curenți... NU CRED că stăteau acolo așa...DEGEABA”. Acestea sunt doar o parte din miile de mesaje care apar pe rețelele de socializare, zilnic, așteptând o veste bună din partea autorităților italiene.

Pe măsură ce ancheta continuă și operațiunile de căutare se intensifică, societatea își reamintește de fragilitatea vieții umane și de nevoia de precauție în fața forțelor naturii. Dispariția celor trei tineri români reprezintă un moment de durere și reflecție pentru întreaga comunitate, iar speranța pentru un rezultat pozitiv rămâne vie în inimile celor care îi caută.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?