A fost la dentist cu fetita pentru ca un dinte de lapte era pe cale sa ii pice. A vrut sa-l arunce dupa, insa medicul i-a interzis sa faca asta. A fost socata sa afle motivul pentru care trebuie sa-l pasteze

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 10:51

Cand un copil isi pierde dintii de lapte, est eun prag de care parintii isi vor aminti mereu.

Unii pasteaza dintisorii intr-un borcan, iar altii prefera sa ii arunce. Insa, mai nou medicii avertizeaza ca ar fi bine ca parintii sa nu mai arunce dintii de lapte ai copiilor pentru ca la un moment dat, le poate salva viata. In interiorul pulpei dintilor se afla celule stem.

Dr. Songtao Shi a demonstrat intr-un studiu din 2003 ca dintii bebelusilor contin celule stem extrem d epretioase. Cate zeci de celule, mai exact.

Acestea pot fi folosita mai tarziu pentru a trata diferite boli. Celulele stem pot fi folosite pentru a repara diferite afectiuni ale creierului, pancreasul, inima si alte organe vitate.

Se pare ca si in dintii adultilor se gasesc celule stem, insa un alt tip de celule. Cele ale copiilor pana in 7-8 ani sunt cele mai pretioase.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.