A fost noaptea de Revelion pentru crestin-ortodocsii pe stil vechi!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 03:27

Asa ca intrarea in 2016, dupa vechiul calendar, a fost marcata cu petreceri si mese incarcate! Pana si in caminele Universitatii din Galati, studentii au uitat de examene si au incins gratarele!

Pentru ortodocsii care au ramas la calendarul pe stil vechi, trecerea in anul nou se face in noaptea de 13 ianuarie. Pentru sarbi, ucraineni, rusi si lipoveni, aceasta noapte inseamna mese intinse pana la ziua, muzica si multa veselie.

La Galati, studentii basarabeni au intrat in noul an cu fripturi rumene pe gratar si cu o masa incarcata cu bucate moldovenesti, care sa le aduca aminte de gustul de acasa.

Tinerii si-au impartit sarcinile. Unii au pregatit aperitivele, altii si-au etalat cu mandrie retetele invatate la mama, acasa.
Si pentru ca traditia spune ca in noaptea de Anul Nou trebuie sa dansezi, tinerii au incins ringul improvizat intr-o camera de camin.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Calendarul

pe stil vechi este decalat cu 13 zile fata de calendarul oficial, adoptat de Biserica Ortodoxa Romana in 1924. Asa ca pentru ortodocsii ramasi pe stil vechi, anul incepe abia astazi, pe 14 ianuarie.