,,A fost pentru noi un coleg minunat (...) cu care ne mândream” Cine este medicul care s-a înecat într-un lac de acumulare din Caraș-Severin

Author: Diana Ghita

Alin Popescu a pierit înecat într-un lac de acumulare din Caraș-Severin

 

Sursa: Caroll Med Hunedoara; freepik.com

Alin Popescu era medic ginecolog la Spitalul județean de urgență din Deva. Acesta avea 31 de ani când și-a găsit sfârșitul în apele unui lac de acumulare din Munții Semenic.

Tânărul medic s-a înecat în lacul Gozna, la o distanță de 15 metri de mal.

Citește și: ,,Dumnezeu le așează pe toate cum știe, ce mai poate fi spus…’’ La un an după decesul fiului, mama lui l-a urmat în ceruri

Cum s-a produs tragedia

Duminică, 23 iulie, Alin plecase din Timișoara cu niște prieteni de ai săi pentru a se relaxa pe malul lacului de acumulare.

La scurt timp după ce au ajuns, acesta se dusese să înoate în lac, în care apropiații medicului au sesizat că el zăbovea de prea mult timp. Ulterior observării dispariției lui Alin, amicii lui au început să-l caute, dar în zadar, așa că aceștia, alertați, au apelat la numărul unic de urgență, 112.

,,Inițial era vorba de o persoană care a intrat în apă și nu a mai revenit la mal.

Ajunși acolo am înțeles că, de fapt, persoana de 30 de ani care înota împreună cu 2 colegi a dispărut subit în apele lacului”
, a explicat Florin Filca, medic SJA Caraș Severin.

Alin s-a dus, împreună cu prietenii săi, pe un ponton amenajat, unde era amplasat un marcaj cu inscripția ,,Scăldatul se face pe propria răspundere". Aceștia nu au dat mare importanță avertismentului și au intrat în lac.

La scurt timp după ce s-a avântat în larg, tânărul medic a fost înghițit de ape, fără să strige după ajutor. În zona în care acesta s-a înecat, lacul depășește 20 de metri adâncime.

În urma apelului la 112, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvare, printre care și unul de scafandrii. Acesta din urmă a fost dislocat de la Arad, întrucât scafandrii Inspectoratului pentru situații de Urgență din Caraş-Severin erau implicați, deja, într-o operațiune la Constanța.

Căutarea cadrului medical a început de duminică după amiaza.

,,Duminică, 23 iulie, în jurul orei 16:00, prin apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru căutarea unui bărbat, posibil înecat în lacul Văliug (la ponton Casa Baraj).

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Trupul neînsuflețit al unui adolescent de 14 ani a fost descoperit în Prut

Căutările tânărului continuă

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Reșița, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și cu o barcă de salvare. Până la această oră, persoana nu a fost găsită.

Echipajul de pompieri continuă căutările cu barca la suprafața apei. În sprijin, au fost solicitate echipaje specializate din județele învecinate Arad și Hunedoara“, a specificat Inspectoratul pentru Situații de Urgență ISU Caraș-Severin.

Lacul Gozna se află în Munții Semenicului, iar oamenii din zonă mărturisesc că în fiecare an, mulți turiști ajung să piară înecați în apele barajului.

În urma tragicului incident, medici din Hunedoara și Orăștie, foști colegi ai lui Alin, și-au exprimat regretele, vizavi de moartea lui, prin mesaje de condoleanțe.

,,Cu nespusă tristeţe, vă anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru, Dr. Alin Popescu. Cu recunoştinţă pentru bucuria de a te fi cunoscut şi inimi îndurerate pentru pierderea noastră", a anunțat CarollMed – Hunedoara.

Citește și: Descoperire șocantă făcută de polițiști! Au găsit o femeie fără viață în portbagajul mașinii soțului ei și pe cei trei copii pe bancheta din spate

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.