A fost prapad astazi in marile orase din cauza caniculei

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 sep 2020, 13:00

23 de oameni au fost luati cu ambulantele de pe strazi. Cine a avut curajul sa urce in mijloacele de transport in comun s-a simtit ca in sauna.

Vara este, insa, abia la inceput, iar meteorologii vorbesc deja despre un posibil cod rosu de canicula.
Romania s-a incins sub soarele dogoritor. 23 de oameni au fost luati cu ambulantele de pe strazi, dupa ce li s-a facut rau din cauza caldurii.

Timisoara s-a aflat sub cod portocaliul de canicula, la fel ca tot vestul tarii. In orasele incinse, termometrele au aratat chiar si peste 40 de grade la soare.

Oamenii au fost nevoiti sa indure caldura insuportabila din mijloacele de transport in comun, in care aerul conditionat inca nu s-a inventat.

Numai pe santier sa nu lucrezi cand soarele incinge aerul la aproape 40 de grade. Muncitorii au facut pauze dese si au baut apa intr-o zi, cat pentru o luna.

Doar asa au rezistat oamenii care au fost nevoiti sa stea sub soarele arzator de dimineata si pana seara.

Au intrat in corturile de prim-ajutor ale primariiilor si au facut dusuri reci in baile comunale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Bucurestenii au cautat fiecare colt de umbra si au zabovit minute in sir, cat sa se racoareasca pentru a-si putea continua drumul.

In tramvaie, evantaiele s-au vandut mai ceva ca painea calda.

Cine nu a mai suportat caldura, a facut o baie in Dambovita, desi este interzis si periculos.

Acest tanar spune ca a intrat de 12 ori, in cateva ore, ca sa scape de chin. Umbla pe strada fara tricou, ca la asa temperaturi, rusinea nu-si mai are rostul.

Nu putini au fost cei care au profitat la maximum de arsita si au iesit la plaja. Codul portocaliu si cel galben raman in vigoare si maine, iar meteorologii spun ca pot emite un cod rosu de canicula pentru vestul tarii.

 

Taguri: