A început campania de vaccinare pentru variola maimuței în Italia. Cazurile continuă să se răspândească

Autor: Lavinia Medrea

A început campania de vaccinare pentru variola maimuței în Italia. Cazurile continuă să se răspândească

Sursa: PixaBay

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de variola maimuței la nivel mondial, Italia a lansat o campanie de vaccinare împotriva virusului, în încercarea de a limita răspândirea acestuia în țară.

Măsura vine la mai puțin de trei săptămâni după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat epidemia de variolă a maimuțe i drept o urgență sanitară globală, emițând cel mai înalt nivel de alertă. Virusul este o „urgență de sănătate publică de interes internațional”, a declarat OMS.

A început campania de vaccinare pentru variola maimuței în Italia

Primele doze de vaccin- Jynneos (MVA-BN)- vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, 200 de persoane urmau să fie vaccinate începând de ieri, 8 august.

Donat Italiei de Comisia Europeană, Jynneos (MVA-BN) a fost dezvoltat de producătorul de vaccinuri Bavarian Nordic și aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente. Vaccinările urmează să înceapă în orașul italian Milano joi, 11 august.

Citeste si: Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa. Iată în ce țară a fost raportat. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ministerul italian al sănătății a exclus necesitatea unei vaccinări în masă din cauza „modului de contagiune și a vitezei de răspândire”, care rămâne destul de redusă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Printre persoanele eligibile pentru vaccin se numără bărbații homosexuali și bisexuali și persoanele transsexuale care au avut recent o activitate sexuală cu mai mulți parteneri, care au o boală cu transmitere sexuală (BTS) sau care consumă droguri chimice. Personalul spitalicesc care intră în contact apropiat cu cazuri de variola maimuței este, de asemenea, eligibil pentru vaccin.

Simptomele infecției cu variola maimuței

Aproximativ 4.200 de doze au fost alocate regiunilor italiene cu cel mai mare număr de cazuri de variola maimuței, a precizat Ministerul Sănătății, iar alte doze de vaccin vor fi livrate mai târziu, în luna august.

Ministerul Sănătății din Italia a raportat 545 de cazuri de variolă a maimuțelor în țară, un număr care rămâne scăzut în comparație cu alte națiuni, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Spania.

Italia a înregistrat primul său caz de variola maimuței pe 20 mai 2022.

Citeste si: S-au raportat primele decese din cauza variolei maimuței! Cazurile continuă să crească

Descoperită pentru prima dată în Africa în anii 1950, variola maimuței se transmite de la o persoană la alta prin contact strâns, inclusiv prin relații sexuale. Cele mai frecvente simptome ale virusului includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați și o erupție cutanată care se răspândește pe tot corpul.