A început cea de-a 74 ediția a festivalului de muzică de la Sanremo: Lista completă a concurenților 2024

Autor: Cristina Mocanu

A început cea de-a 74 ediția a festivalului de muzică de la Sanremo

Sursa: freepik.com

Cea de-a 74 ediție a festivalului de muzică are loc și în acest an la Sanremo.

Sanremo 2024 promite să fie o experiență muzicală de neuitat, cu o listă impresionantă de artiști și momente surpriză pe tot parcursul celor cinci seri. Această ediție, plină de energie și emoție, va continua să aducă lumina reflectoarelor asupra muzicii italiene și să ofere publicului un spectacol de excepție într-unul dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale din Europa.

A început cea de-a 74 ediție de muzică de la Sanremo

Potrivit jurnalul.ro, cea de-a 74-a ediție a festivalului muzicii italiene a ajuns din nou în lumina reflectoarelor, încântând fanii muzicii din întreaga lume. Desfășurat în perioada 6- 10 februarie, acest festival emblematic reprezintă un moment de mare importanță pentru industria muzicală italiană și europeană.

Pentru al cincilea an consecutiv, carismaticul Amadeus se află la conducerea acestui eveniment, îndeplinind rolul de prezentator și director artistic al festivalului.

În timpul celor cinci seri ale evenimentului, el va fi însoțit de diverși co-prezentatori, promițând să aducă sarea și piperul în fiecare seară.

La fel ca în anii precedenți, cei 30 de artiști concurenți, alcătuiți din 27 de artiști consacrați și cei mai buni trei clasați în competiția Sanremo Giovani 2023, își vor prezenta cântecele într-o singură secțiune de concurs. Câștigătorul festivalului va avea șansa să reprezinte Italia la Eurovision Song Contest 2024, ce va avea loc în luna mai, la Malmo, în Suedia.

Pentru a face față interesului uriaș și pentru a aduce muzica italiană în atenția întregii Europe, artiștii consacrați vor susține recitaluri și în alte două locații deosebit de populare- Piața Colombo și nava de croazieră Costa Smeralda.

Fiecare seară a festivalului aduce cu sine momente speciale și surprize. În prima seară, toți cei 30 de concurenți vor urca pe scenă pentru proba de interpretare, fiind însoțiți de co-prezentatorul Marco Mengoni.

În paralel, rapperii Tedua și Lazza vor oferi un spectacol aparte pe cele două scene exterioare amenajate ale festivalului.

În a doua și a treia seară, competiția se va concentra pe creație, cu câte 15 artiști prezentându-și propriile piese. Momentul va fi completat de prestațiile altor artiști de renume, precum Giorgia și Teresa Mannino, și de recitalurile susținute în afara teatrului de către Giovanni Allevi, Bob Sinclar și Rosa Chemical.

Seara a patra este dedicată cover-urilor, iar concurenții vor avea ocazia să cânte alături de artiști consacrați din industrie. Lorella Cuccarini va fi co-prezentatoarea acestei seri, iar din afara teatrului, DJ-ul Gigi D’Agostino și solista Arisa vor aduce entuziasmul în rândul spectatorilor.

Citește și: Zlatan Ibrahimovic a participat la Festivalul de la Sanremo: „Ce faci aici, câți ani ai?”. Fotbalistul vorbește fluent 5 limbi străine

Momentul culminant al festivalului are loc în seara finală, când câștigătorul Sanremo 2024 și reprezentantul Italiei la Eurovision vor fi desemnați. În această ultimă seară, Amadeus va fi însoțit de Fiorello, iar pe scenele exterioare vor susține recitaluri Tedua și Tananai.

Pe parcursul celor cinci seri, Sanremo 2024 promite să fie o călătorie muzicală captivantă, plină de momente de neratat și de emoții puternice, care vor rămâne vii în memoria spectatorilor și a telespectatorilor din întreaga Europă.

Lista completă a concurenților la Sanremo 2024:

- Alessandra Amoroso – „Fino a qui”

- Alfa – „Vai!”

- Angelina Mango – „La noia”

- Annalisa – „Sinceramente”

- BigMama – „La rabbia non ti basta”

- Bnkr44 – „Governo Punk”

- Clara – „Diamanti grezzi”

- Dargen D'Amico – „Onda alta”

- Diodato – „Ti muovi”

Citește și: Generația Z: Pionierii Noii Ere în Cultura Pop și Muzică

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”

- Emma – „Apnea”

- Fiorella Mannoia – „Mariposa”

- Fred De Palma – „Il cielo non ci vuole”

- Gazzelle – „Tutto qui”

- Geolier – „I p me, tu p te”

- Ghali – „Casa mia”

- Il Tre – „Fragili”

- Il Volo – „Capolavoro”

- Irama – „Tu no”

- La Sad – „Autodistruttivo”

- Loredana Berté – „Pazza”

- Mahmood – „Tuta gold”

- Maninni – „Spettacolare”

- Mr. Rain – „Due altalene”

- Negramaro – „Ricominciamo tutto”

- Renga e Nek – „Pazzo di te”

- Ricchi e Poveri – „Ma non tutta la vita”

- Rose Villain – „Click boom!”

- Sangiovanni – „Finiscimi”

- Santi Francesi – „Lamore in bocca”

- The Kolors – „Un ragazzo una ragazza”

Acești artiști promit să ofere un spectacol memorabil și să încânte audiența cu talentele lor variate și piesele lor captivante.