A inceput "dezinfectarea" credinciosilor: Presuri anti-pesta porcina la moastele Sf. Cuv. Parascheva

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 12 oct 2018, 10:10

Sf. Cuv. Parascheva este praznuita de Biserica Ortodoxa Romana in fiecare an, pe data de 14 octombrie.

Cum este traditia de mai bine de 350 de ani, sfintele moaste se gasesc la Iasi. Evenimentele dedicate sarbatorii Sf. Cuv. Parascheva au inceput de astazi, de la ora 06:30, cu procesiunea sfintelor moaste si depunerea lor in baldachinul special amenajat. Autoritatile se aspteapta al cateva sute de mii de pelerini.

„Ne asteptam la peste 200.000 de pelerini. Vor fi mobilizati peste 400 de voluntari care vor avea grija de acestia, inclusiv preoti.

Rugamintea pe care o avem pentru pelerini este aceea de a se folosi de timpul de asteptare ca o pregatire pana sa ajunga la racla cu sfintele moaste, pentru a avea parte de un moment de intensitate”, a declarat Parintele Constantin Sturzu, consilier si purtatorul de cuvant in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, potrivit evz.ro.

Pentru a nu raspandi pesta porcina africana in judet, Directia Sanitar Veterinara Iasi a dispus masuri suplimentare.

„Sunt deja amplasate patru covoare dezinfectante la intrarea in judetul Iasi. Vor fi echipe de control in trafic alaturi de politie. Vor fi oprite toate produsele alimentare din carne si le va fi verificata provenienta. De asemenea, vor fi echipe de control pe teren care vor verifica provenineta, modul de pastrare, modul de comercializare. Autoritatile vor monitoriza inclusiv micii comercianti si vor verifica daca au autorizatii sanitar-veterinare”, a spus directorul executiv adjunct DSV Iasi, Gaboran Vasile.

Doua Ambulante si cateva echipaje SMURD se vor afla, in permanenta, la eveniment, pentru asigurarea serviciilor medicale.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.