A inceput festinul culinar in Bucovina! Cozonacii, pasca si ouale incondeiate stau frumos aliniate pe tarabele negustorilor

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:26

Bunatatile iti lasa gura apa si mai multe, nu! Iar daca reusesti sa treci de miresmele imbietoare, ochii iti raman la ouale impodobite asemenea unor adevarate opere de arta.

Culori din cele mai vii, modele care iti fura ochiul si combinatii in care indemanarea gospodinelor poate fi ridicata la rangul de arta. Ce mai! O adevarata „simfonie vizuala” poate fi admirata pe tarabele bucovinenilor.„ Acest mestesug a fost pastrat de dinainte de crestinism si l-am perpetuat in aceasta zona unde iernile, fiind lungi, femeile s-au gandit sa impodobeasca camasile traditionale, dar si oule incondeiate”.

La cei 76 de ani ai ei, tanti Aurelia este o adevarata specialista.
A invatat arta de la mama ei, pe cand avea  10 ani, iar acum batrana o transmite mai departe, fetelor si nepoatelor.

Aproape ca nu exista casa in care oul de gaina, de prepelita sau chiar si de strut, sa nu fie tranformat intr-o adevarata opera de arta. Indiferent ca e pictat sau  „imbracat”  cu margele, oul  de Paste este o minunatie. De cum vezi rezultatul, iti dai seama ca niciun efort nu este prea mare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In timp ce gospodinele isi atrageau cumparatorii si isi laudau marfa, micutii se foloseau de toate. Sa nu credeti, insa, ca e lucru simplu sa faci dintr-un banal ou, o piesa pe care s-o expui cu mandrie pe masa de sarbatoare!

In functie de marimea oului, difera si tehnica de incondeiere, dar si pretul.

Iar pentru asemenea frumuseti, preturile variaza intre 40 si 300 de lei. Dar ce mai conteaza pretul, doar o  data pe an e Pastele!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.