A inceput pelerinajul pentru sarbatoarea Sfintei Parascheva!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:27

Sunt mii de credinciosi care au ajuns deja in aceasta dimineata la Catedrala Mitropolitana din Iasi, acolo unde se afla racla cu sfintele moaste.

Multi dintre ei au venit si cu ofrande pentru Sfanta! Nici nu se crapase de zi cand peste o suta de pelerini au ajuns la Iasi, la Catedrala Mitropoliana pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva. Credinciosii au venit din localitatea ilfoveana Voluntari, cu mai multe autocare. Asa ca racla cu sfintele moaste a fost scoasa in curtea Mitropoliei cu noaptea-n cap.

„In aceasta dimineata, la ora 3, a fost scoasa Sfanta Parascheva din Catedrala, intrucat au ajuns foarte multi credinciosi de la Voluntari.”

, a afirmat unul dintre preoti.

Printre credinciosii aflati nerabdatori sa treaca pe la racla cu sfintele moaste l-am zarit si pe un barbat care carta ceva… Si-a rulat covorul il mana dreapta si, dupa ce s-a inchinat la sfintele moaste, omul a asezat sulul pe baldachinul pe care se afla racla: „Am adus un covor pentru Sfanta, ca sa ne ajute familiile, copiii. L-am lasat la Sfanta c-asa este bine, sa fie un dar de la noi! C-asa e frumos, de ziua ei!”.

Omul spune ca intotdeauna a simtit ajutorul Sfintei Parasacheva. Si de aceasta data, ca in fiecare an, a venit cu sotia sa se roage: „Ii multumim Lui Dumnezeu ca am ajuns si anul acesta cu bine.”

Dupa ce, in urma cu doar cateva ore au inconjurat Catedrala Mitropolitana de trei ori, preotii au repus racla in baldachinul amenajat special pentru aceasta ocazie.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sfanta Cuvioasa Parascheva este considerata ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este si hramul Catedralei Mitropolitane, transforma Iasiul in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania.

In aceasta seara va avea loc procesiunea „Calea Sfintilor”. Preotii si credinciosii vor parcurge mai multi kilometri cu racla, pornind din centrul Iasiului.

Credinciosii care vor sta pana noaptea tarziu la rand vor primi pachete cu mancare si ceai cald din partea autoritatilor, dar si a mitropoliei.

Pana acum, se estimeaza ca sunt peste zece mii de pelerini la catedrala Mitropolitana din Iasi. Multe alte mii sunt asteptate pana marti. Peste o mie de politisti si jandarmi vor asigura ordinea publica pe strazile orasului care va deveni....neincapator zilele acestea.

Pe de alta parte, CFR-ul va suplimenta numarul de trenuri spre si dinspre Iasi.

Anul trecut, peste doua sute de mii de credinciosi au trecut pe la racla cu moastele Sfintei Parascheva, in cele cinci zile de pelerinaj.