A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin atacă Ucraina cu toate forțele: Explozii în mai multe orașe, inclusiv în Kiev

Autor: Loredana Dobre
Actualizat: 24 nov 2022, 00:05

Vladimir Putin a anunțaț joi dimineața începerea unei operațiuni militare pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.

Peședintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața, într-un interviu televizat, startul unei operațiuni militare pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.

Război în Ucraina. Vladimir Putin atacă Ucraina cu toate forțele

Potrivit presei internaționale, după anunțul lui Vladimir Putin, au fost auzite explozii în mai multe orașe în Donbass și în Harkov, inclusiv lângă capitala Kiev, însă nu în oraș. În acest moment sunt bombardate cu rachete Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și aeroportul din Kiev.

Citeste si: Rusia începe să atace Ucraina! Mai multe regiuni au fost bombardate. Ce au de spus președinții Joe Biden și Vladimir Putin

Putin a cerut armatei Ucrainei să „depună armele”, precizând că nu intenționează ocuparea Ucrainei.   „Rusia nu poate accepta o amenințare constantă din partea Kievului. Circumstanțele ne impun să luăm măsuri decisive și imediate.

Republicile Populare Donbass s-au adresat Rusiei cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, Partea 7 din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie ratificate de Adunarea Federală și a asistenței reciproce cu DPR și LPR, am decis să conduc o operațiune militară specială.

Acțiunile noastre sunt de autoapărare împotriva amenințărilor care ni se adresează și față de un dezastru și mai mare decât cel care se întâmplă astăzi. 

Rusia modernă, chiar și după prăbușirea URSS și pierderea unei părți semnificative a potențialului său nuclear, este astăzi una dintre cele mai puternice puteri nucleare. În acest sens, nimeni nu ar trebui să aibă dubii că un atac direct asupra Rusiei va duce la înfrângerea agresorului și la consecințe grave pentru acestuia.

Citeste si: Sancțiuni pentru Rusia: Cât de mare e lovitura pentru Moscova după ce Germania a oprit conducta Nord Stream 2

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Planurile noastre nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, nu vom impune nimănui nimic prin forță.  Nici în timpul creării URSS, nici după cel de-al Doilea Război Mondial, pe oamenii care trăiesc în anumite teritorii care fac parte din Ucraina modernă, nu i-a întrebat nimeni cum vor ei înșiși să trăiască. Libertatea este în centrul politicii noastre, dar este vorba despre libertatea tuturor de a-și determina în mod independent propriul viitor și viitorul copiilor lor.

Considerăm că este important ca acest drept, dreptul de a alege, să poată fi folosit de toate popoarele care trăiesc pe teritoriul Ucrainei de astăzi , a spus Vladimir Putin, într-o intervenție televizată către ruși.

 

SURSE: The SunCNN,  reuters.com

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.