A început recalcularea pensiilor! Câți bani vor primi în plus seniorii, începând cu 1 septembrie 2024

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 mar 2024, 16:32

A început recalcularea pensiilor! Câți bani vor primi în plus seniorii, începând cu 1 septembrie 2024

Sursa: Facebook/arhivă

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că a început oficial recalcularea pensiilor, astfel că milioane de pensionari vor avea parte de venituri majorate din luna septembrie.

Cea mai importantă și așteptată veste pentru pensionari este aici. Recalcularea pensiilor a început, iar aceasta va aduce majorări pentru milioane de români începând cu luna septembrie.

A început recalcularea pensiilor. Venituri majorate pentru milioane de seniori

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat începerea procesului de recalculare a pensiilor pentru milioanele de pensionari din România, cu efecte ce se vor resimți începând cu luna septembrie a acestui an.

Această măsură vine în contextul preocupării constante a autorităților pentru asigurarea unui trai decent și sigur pentru populația pensionară a țării.

Potrivit datelor furnizate de Casa Națională de Pensii, la finele lunii noiembrie 2023, numărul pensionarilor din România se cifra la 4.765.843.

Citește și: Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025: Simona Bucura Oprescu „E important că avem clar faptul că majorarea se face anual în ianuarie”

Ministrul Simona Bucura Oprescu a subliniat că această inițiativă vine ca răspuns la nevoile reale ale pensionarilor și la preocuparea guvernului pentru îmbunătățirea nivelului de trai al acestora.

„Uitați-vă că primele 10 pensii în România sunt pensii contributive. Uitați-vă că avem pensii la nivel foarte ridicat, datorită unor venituri ridicate pe care acei pensionari le-au avut.

Există în România companii care plătesc salarii semnificative și, sigur, contribuții care vor duce ulterior la beneficii semnificative pentru cei care au fost angajați pe acele salarii,” a spus Ministrul Muncii”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Majorările anunțate vor fi implementate începând cu luna septembrie.

Ce noutăți apar în recalcularea pensiilor

Pensionarii trebuie să știe că odată cu recalcularea pensiilor vorbim și despre câteva schimbări.

Simona Bucura Oprescu a dezvăluit detalii importante despre procesul de recalculare a pensiilor, evidențiind și aspectele noi asociate acestei inițiative.

Citește și: Vești bune pentru acești angajați. Guvernanții au anunțat creșteri salariale pentru un segment crucial al forței de muncă din România

Printre aceste noutăți se numără implementarea unui software specializat, menit să eficientizeze și să accelereze recalcularea pensiilor.

„Ținta noastră este ca până la jumătatea lunii august toate deciziile de recalculare să fie finalizate,” a transmis ministrul Muncii.

O altă veste importantă pentru pensionari vine în legătură cu majorările planificate pentru anul 2025.

„... În ianuarie 2025 vom avea o altă majorare. Inflația pe care se va statua această majorare o știm, e de peste 10%. Plus jumătate din câștigul salarial mediu brut, acesta e un indicator pe care vom putea să-l comunicăm atunci când INS îl va fundamenta”, a mai precizat ministrul muncii.