A invins Statul! Cati bani va primi mama care a dat primaria in judecata pentru ca  baietelul a fost muscat de un caine fara stapan

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:20

Dupa 2 ani de procese, i-a facut dreptate copilului ei.

Era in primavara anului 2013, cand doi parinti din Galati au crezut ca si vor pierde unicul copil. Mergand spre garaj cu niste lucruri, impreuna cu fiul meu care mergea cu un pas in lateralul meu, deodata l-am auzit ca plagge si cand m-am intors, un caine vagabond il tragea de mana. Era cu fata in jos, pe asfalt.

Avea hainele rupte, era muscat de cap, de maini.

Era in stare de soc saracul. Scotea niste sunete pe care nu le-am auzit pana atunci si nici de atunci. Parintii micutului care avea atunci 2 ani si 4 luni au alergat la spital. Era inceputul cosmarului care da fiori oricarui parinte.

Din fericire, baiatul a scapat cu viata. Cicatricele i se vad insa si-acum pe manuta. Traumatizati de gandul ca putea fi mai rau, cei doi parinti au dat primaria Galati in judecata.
Au avut dovezi video si fotografii depuse la dosar, insa magistratii Tribunalului Galati nu le-au dat castig de cauza.

In ciuda dovezilor existente la dosar, instanta de fond, Tribunalul Galati, a considerat ca nu au facut dovada ca un copil a fost muscat de un caine fara stapan.


"Efectiv, pe toata durata procesului au sustinut (n.r.avocatii Primariei Galati) ca noi nu stim cine a muscat copilul, ca e posibil sa nu-l fi muscat nici un caine si sa dam vina pe primarie pentru a ne imbogati fara justa cauza",
a marturisit femeia.

Dezamagiti, sotii au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca procesul sa fie stramutat la Iasi. Dupa doi ani, instanta Curtii de Apel nu numai ca le-a dat castig de cauza, dar a si oblogat Primaria Galati la plata a 10 000 de euro, despagubiri morale.

Ca si avocat imi dau seama ca este un precedent judiciar care nu poate fi ignorat, dar ca mama pe mine nu ma face cu nimic mai bucuroasa suma de bani, pentru ca eu am nascvut un copil perfect, l-am dat societatii si poate creste un adult
imperfect.

Reprezentantii primariei spun ca legea in privinta cainilor fara stapan e neclara. La ora actuala, pe strazile orasului, peste 15 000 de caini fara stapan.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”