A leșinat imediat după ce a făcut vaccinul anti-Covid-19. Ce au descoperit medicii în cazul unei tinere din Galați?

Author: Amalia Georgescu
Motivul pentru care unei femei din Galați i s-a făcut rău după vaccinarea cu serul Pfizer
Sursa: PixaBay

La scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, o tânără de 28 de ani din Galați a leșinat. Medicii au anunțat ce au descoperit în urma investigațiilor.

După ce s-a vaccinat cu serul produs de Pfizer, unei femei din Galați i s-a făcut rău, însă și-a revenit rapid și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Medicii au făcut investigații pentru a vedea cu exactitate de ce au apărut reacțiile adverse. Ce au dezvăluit ulterior cadrele medicale?

Motivul pentru care o femeie de 28 de ani a leșinat după ce s-a vaccinat anti-Covid-19

Specialiștii au făcut de mai multe ori precizări în legătură cu reacțiile adverse care pot să apară în urma administrării vaccinurilor anti-Covid-19. Dacă unele persoane se simt bine după vaccinare, altele se confruntă cu simptome neplăcute motiv pentru care imediat după administrarea serului, specialiștii îi țin sub observație pe cei care se vaccinează.

O tânără de 28 de ani din Galați s-a simțit rău după ce s-a vaccinat cu serul produs de Pfizer.

Femeia se afla la un centru de vaccinare din oraș în momentul în care i s-a făcut rău și a leșinat. Ulterior, aceasta și-a revenit și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă medicii au făcut investigații pentru a vedea motivul pentru care a apărut această manifestare.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre implicarea cântăreților de manele în campania de vaccinare: "Mărturisesc că m-am gândit..."

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

După ce au consultat-o pe femeie, medicii de la Spitalul Militar din Galați au descoperit că a fost vorba doar despre o stare de lipotimie apărută pe fondul unui atac de panică. Se pare că femeia s-a speriat după administrarea serului Pfizer și imediat după i s-a făcut rău. Incidentul a fost consemnat în cadrul centrului de vaccinare.

„În ultimele 24 de ore a fost raportată, la Centrul P SMU Aristide Serfioti, o reacție adversă post imunizare – o stare de lipotimie pe fondul unui atac de panică.

Persoana (femeie – 28 de ani) și-a revenit imediat și nu a necesitat intervenție medicală.”, a anunțat Prefectura Galați, potrivit alephnews.ro.

În contextul în care, la nivel mondial, de la debutul campaniilor de vaccinare și până în prezent au fost raportate  mai multe reacții severe după administrarea vaccinurilor anti-Covid-19, medicii anunță orice astfel de manifestare pentru a nu apărea complicații și a nu se ajunge în situația în care viața celor care se vaccinează să fie pusă în pericol. 

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii care vor să se vaccineze! Vestea a fost dată în urmă cu puțin timp de noul ministru al Sănătății