A luat 4,25 la BAC, iar după contestație a primit o notă neașteptată: "Nu ştiu la ce s-au gândit când ne-au corectat testele"

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 10 iul 2023, 12:48

A luat 4,25 la BAC, iar după contestație a primit o notă mai mare!

Sursa: Shutterstock

O elevă din Galați a primit nota 4,25 la BAC. Tânăra a decis să facă imediat contestație, iar nota finală a fost neașteptată.

Elevii au primit rezultatele la Bacalaureat, însă aproximativ 3.000 de liceeni au picat pe nedrept. Tinerii au contestat notele, iar lucrările lor au fost reevaluate. Astfel, mulți dintre ei au obținut medie de trecere. În această situație s-a aflat și Andreea, o elevă din Galați.

Citește și: Edu.ro Rezultate contestații BAC 2023: Notele finale, disponibile pe Edu.ro

A luat 4,25 la BAC, iar după contestație a primit o notă mai mare! Iată care a fost rezultatul final: "Nu știu la ce s-au gândit când ne-au corectat testele"

Inițial, Andreea, absolventa Seminarului Teologic Sfântul Andrei din Galați,  a luat 4,25 la proba scrisă de Limba şi Literatura Română de la Bacalaureat. Însă, aceasta a decis să facă contestație, deoarece a fost convinsă că merită o notă mai mare.

Ei bine, tânăra a avut dreptate și mare i-a fost bucuria când a aflat că i-a mai crescut media.

Citește și: Cele mai amuzante perle de la BAC 2023

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu toate acestea, Andreea a avut ghinion. Chiar și cu nota modificată la Română, i-au mai lipsit patru sutimi pentru a trece. 

Andreea Gâţa, elevă: " N-a fost nota la care m-aş fi aşteptat, în principiu. Credeam că o să iau una mai mare faţă de cea pe care am primit-o, pe nedrept.  De la 4.25 până la 6.80. Două puncte şi...  Nu ştiu la ce s-au gândit când ne-au corectat testele, tezele.

Poate nu le-a păsat de viitor, nu s-au gândit că noi ne vom demoraliza în momentul în care vom vedea notele acestea."

Note mai mari după contestaţii

Mii de elevi au luat medie de trecere după ce lucrările lor au fost reevaluate. Unii elevi  s-au ales cu media perfectă la Bacalaureat, 10 curat. 

După reevaluarea lucrărilor, aproximativ 52.000 de note au fost modificate.

Astfel, rata de promovare a crescut cu 2,2%- de la 72,8% la 75%, după ce 2.758 de absolvenți care picaseră inițiat bacalaureatul sunt acum promovați.

Citește și: BAC 2023 sesiunea de toamnă: Când încep înscrierile? Calendarul examenelor

Brăila este judeţul cu cea mai mare rată de promovare anul acesta- 89,1%. Cluj şi Iaşi sunt următoarele judeţe în top când vine vorba de procentul celor promovaţi, cu 88,4%, respectiv 86,6%.

La polul opus sunt judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu. În Ilfov, rata de promovare a fost, anul acesta, de 59%, cea mai mică din ţară.