Elevii au primit rezultatele la Bacalaureat, însă aproximativ 3.000 de liceeni au picat pe nedrept. Tinerii au contestat notele, iar lucrările lor au fost reevaluate. Astfel, mulți dintre ei au obținut medie de trecere. În această situație s-a aflat și Andreea, o elevă din Galați.
Citește și: Edu.ro Rezultate contestații BAC 2023: Notele finale, disponibile pe Edu.ro
A luat 4,25 la BAC, iar după contestație a primit o notă mai mare! Iată care a fost rezultatul final: "Nu știu la ce s-au gândit când ne-au corectat testele"
Inițial, Andreea, absolventa Seminarului Teologic Sfântul Andrei din Galați, a luat 4,25 la proba scrisă de Limba şi Literatura Română de la Bacalaureat.
Citește și: Cele mai amuzante perle de la BAC 2023
Cu toate acestea, Andreea a avut ghinion. Chiar și cu nota modificată la Română, i-au mai lipsit patru sutimi pentru a trece.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Andreea Gâţa, elevă: " N-a fost nota la care m-aş fi aşteptat, în principiu. Credeam că o să iau una mai mare faţă de cea pe care am primit-o, pe nedrept.
Note mai mari după contestaţii
Mii de elevi au luat medie de trecere după ce lucrările lor au fost reevaluate. Unii elevi s-au ales cu media perfectă la Bacalaureat, 10 curat.
După reevaluarea lucrărilor, aproximativ 52.000 de note au fost modificate. Astfel, rata de promovare a crescut cu 2,2%- de la 72,8% la 75%, după ce 2.758 de absolvenți care picaseră inițiat bacalaureatul sunt acum promovați.
Citește și: BAC 2023 sesiunea de toamnă: Când încep înscrierile? Calendarul examenelor
Brăila este judeţul cu cea mai mare rată de promovare anul acesta- 89,1%. Cluj şi Iaşi sunt următoarele judeţe în top când vine vorba de procentul celor promovaţi, cu 88,4%, respectiv 86,6%. La polul opus sunt judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu. În Ilfov, rata de promovare a fost, anul acesta, de 59%, cea mai mică din ţară.