A luat o lamaie coapta si a infipt in ea 12 cuie, apoi le-a legat intre ele cu un fir. Cand o sa vezi ce-a facut apoi, o sa ti se para genial

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 05:46

Trucul a fost postat pe un canal de YouTube specializat in sfaturi pentru supravietuirea in salbaticie.

Sunt multe modalitati de a aprinde un foc, dar putine implica folosirea unei lamai. Pentru aceasta metoda aveti nevoie de o lamaie, 6 cuie obisnuite, sase cuie de cupru sau alte bucati ascutie de cupru, o sarma si un burete de sarma.

Lamaia trebuie facuta moale, ruland-o de cateva ori printre palme. Dupa aceea infige in lamaie cuiele de cupru, in linie de la un capat la celalalt al lamaii, la aproximativ un centimetru distanta.

Apoi, infige cuiele obisnuite intr-un rand paralel cu cuiele de cupru.

Ia firul de sarma neizolata si lega primul cui de cupru cu al doilea cui de fier. Cu un alt fir, leaga al doilea fir de cupru cu cel de-al treilea cui de fier. Continua pana cand ajungi la penultimul cui de cupru.

Leaga un capat al unui fir izolat de primul cui de fier si un capat al altui conductor izolat de ultimul cui de cupru.
Acestea sunt, de fapt, terminalele+ si- ale unei baterii improvizate, care produce aproximativ 5 volti.

Cand atingi capetele libere ale conductoarelor de buretele de sarma, vor sari scantei cu care poti aprinde un foc. Iata un material video demonstrativ:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: