A luat un cutit ascutit si a inceput sa despice coada unui sarpe cu clopotei. Uite ce se ascunde in interior

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 28 feb 2017, 06:35

Datorita cozii neobisnuite, aceasta specie de sarpe este, probabil, cea mai cunoscuta din lume.

Cele 37 de specii de sarpe cu clopotei sunt printre cele mai periculoase din lume dar, din fericire, au un sistem de alertare sub forma cozii pe care o pot agita de 50 de ori pe secunda pentru a avertiza pradatorii sau oamenii sa pastreze distanta.

Vrei sa aflii cum functioneaza neobisnuita coada? Nu trebuie sa prinzi un sarpe si sa il studiezi, cineva a facut asta deja.

Lincoln Markham este un tanar care, in 2014, cand se afla in clasa a doua, a pornit impreuna cu tatal sau un canal de YouTube dedicat experimentelor, numit "Ce e in interior".

Printre alte zeci de experimente, ei au sectionat si o coada a unui sarpe cu clopotei, cumparata de la un comerciant de pe eBay. Se asteptau sa gaseasca bilute sau alte bucati in interiorul cozii, care sa produca sunetul respectiv in timpul miscarii.


In schimb, coada e formata din capsule osoase care se misca independent una de alta si produc sunetul atunci cand se ciocnesc. Sarpele se naste cu un singur rand de astfel de capsule dar, de fiecare data cand isi schimba pielea, apare un nou rand de capsule.

Iata cum a decurs experimentul:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”