„A mers acolo și a început să tragă”. Filmul teribilului atac de la un liceu din SUA. Ce gest a făcut adolescentul de 14 ani înainte de a trage în colegi și profesori

Autor: Diana Bostan

Patru persoane și-au pierdut viața în atacul armat din SUA.

Sursa: Facebook/ Rețeaua X

Noi mărturii cutremurătoare ies la iveală după atacul armat comis de un adolescent în vârstă de 14 ani, la Apalachee High School din Statele Unite. Iată ce a făcut acesta înainte de a lua viața a patru persoane!

Colega de bancă a atacatorului, Lyela Sayarath, care a fost martoră la evenimentele de dinaintea tragediei, a vorbit despre comportamentul adolescentului, dar și despre momentele de groază prin care ea și ceilalți colegi au trecut.

Citește și: O profesoară de origine română este prima victimă ucisă la liceul din Georgia, de un elev de doar 14 ani! Christina Irimie era profesoară de matematica și locuia în Georgia

Ce a făcut atacatorul înainte de a lua viața a patru persoane

Patru persoane, inclusiv o profesoară de matematică de origine română, și-au pierdut viața în atacul armat de la Apalachee High School din Statele Unite. Potrivit informațiilor furnizate de Lyela pentru CNN, Colt Gray părea inițial să aibă un comportament obișnuit.

În jurul orei 9:45, la începutul orei de algebră, acesta ar fi părăsit sala de clasă fără permisiunea profesoarei.

Deși inițial colegii au crezut că se duce la baie, s-a speculat ulterior că acesta intenționa să chiulească de la cursuri. Nimeni nu bănuia însă ce avea să urmeze.

Citește și: Atac armat în Congo! Un român a murit și alți doi au fost răniți. MAE trage un semnal de alarmă: „Evitați orice călătorie!”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Spre sfârșitul orei, adolescentul s-ar fi întors la ușa clasei și a bătut pentru a intra, dar accesul era blocat, deoarece ușa se încuia automat. În acel moment, o colegă s-a apropiat să deschidă, dar s-a retras brusc, probabil observând că acesta avea asupra sa o armă. Realizând că nu va fi lăsat să intre, Colt Gray s-a îndreptat spre o clasă alăturată, unde ușa era deschisă, și a început să tragă fără milă, notează sursa menționată anterior.

„Bănuiesc că a văzut că nu aveam de gând să-l lăsăm să intre. Și cred că în sala de clasă de lângă ușa lor era deschisă, așa că a mers acolo și a început să tragă în clasă”, a mai spus Lyela.

Adolescentul a fost descris ca fiind tăcut și timid

Potrivit CNN, Lyela și colegii săi s-au ascuns în spatele birourilor, auzind împușcăturile care au răsunat în serie, „una după alta”, conform descrierii ei.

„Au fost între 10 și 15 împușcături”, a spus eleva, adăugând că profesorul lor a stins luminile și au încercat să se protejeze, îngrămădindu-se în spatele birourilor.

Citește și: „Am luat viața mai multor colegi”. Ce le-a spus atacatorul din Serbia autorităților atunci când a sunat să spună că și-a împușcat colegii

Atacatorul, descris de Lyela ca fiind tăcut și timid, nu a dat semne prealabile care să sugereze o asemenea acțiune violentă, lăsând colegii și profesorii într-o stare de șoc total după incident.