A mers in cimitir si a pus o moneda pe piatra de mormant. Am crezut ca e o prostie, dar, cand am vazut ce inseamna, mi s-a parut demn de respect

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 23 aug 2021, 12:35

Obiceiul s-a raspandit printre veteranii din Al Doilea Razboi Mondial.

Dave Malenfant lucreaza la un cimitir militar din statul american Michigan de mai multi ani, timp in care a observat un obicei ciudat printre vizitatorii care vin la mormintele eroilor cazuti in lupte. Acestia lasau pe pietrele funerare diferite monede. Curios, a incercat sa afle ce reprezinta si a descoperit ceva de-a dreptul fascinant.

Nu se stie exact care e sursa acestui obicei, dar s-a raspandit in jurul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca un mod al vizitatorilor de a-si arata respectul pentru cei morti, dar, in timp, intelesul sau a devenit mai profund.



Diferite monede au semnificatii. De exemplu, un penny, adica o moneda de cupru de 1 cent, semnifica respectul pentru soldatul respectiv, o moneda de zece centi inseamna ca vizitatorul a luptat pe front cu cel decedat iar o moneda de 25 de centi inseamna ca cel care a lasat-o era de fata cand soldatul si-a pierdut viata.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”