A mers la SOLAR de doua ori pe saptamana, pana cand radiatiile i-au distrus tenul. Cati ani crezi ca are?

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 aug 2021, 00:55

O tanara care si-a dorit sa aiba o piele cat mai bronzata a abuzat de bronzatul artificial si a imbatranit prematur.

Nicola are 38 de ani si a devenit "dependenta" de bronzat in adolescenta. Acum, ea are pielea unei femei cu 15 ani mai batrana. In plus, tenul sau are o pigmentare pronuntata, care se aseamana cu pielea arsa.
"Cand ma privesc in oglina ma simt dezgustata. Evit sa apar in fotografii si nu  ma pot privi, imi aduc mereu aminte de ce mi-am facut", a marturisit ea.
"Am zone maronii pe toata fata. Au aparut pe frunte, dar acum se extind si pe obraji".
"La 24 de ani, mergeam la solar de doua ori pe saptamana",a povestit Nicola. In vacante, obisnuia sa stea la soare pana la apus, ca sa obtina un bronz cat mai intens. Era sigura ca asa isi ingrijeste culoarea pielii insa, in realitate, pielea ei a avut de suferit.
"Nicola are 38 de ani, dar, uitandu-ma la pielea ei, as spune ca are 50", a declarat un dermatolog. O analiza atenta a aratat adevarata amploare a ranilor. Fiecare centimetru al chipului sau e brazdat de riduri si cicatrizat, din cauza obiceiului nesanatos.
In plus, riscul de aparitie a cancerului este foarte mare, pentru ca persoanele cu tenul natural deschis, cum e Nicola, nu au melanina in piele.
Ea a apelat sa o tehnica de refacere a tenului cu autorul laserului si la injectii cu Botox pentru a-si reface chipul si renuntat definitiv la bronzat. "Sunt o persoana diferita. Nu mai folosesc nici machiajul. Pot sa ies si asa si nu ma deranjeaza. Experienta mi-a schimbat viata", a recunoscut ea.

Nicola are 38 de ani si a devenit "dependenta" de bronzat in adolescenta.

Acum, ea are pielea unei femei cu 15 ani mai batrana. In plus, tenul sau are o pigmentare pronuntata, care se aseamana cu pielea arsa.

"Cand ma privesc in oglina ma simt dezgustata. Evit sa apar in fotografii si nu  ma pot privi, imi aduc mereu aminte de ce mi-am facut", a marturisit ea. "Am zone maro pe toata fata. Au aparut pe frunte, dar acum se extind si pe obraji".

"La 24 de ani, mergeam la solar de doua ori pe saptamana" ,a povestit Nicola. In vacante, obisnuia sa stea la soare pana la apus, ca sa obtina un bronz cat mai intens. Era sigura ca asa isi ingrijeste culoarea pielii insa, in realitate, pielea ei a avut de suferit.

"Nicola are 38 de ani, dar, uitandu-ma la pielea ei, as spune ca are 50",

a declarat un dermatolog. O analiza atenta a aratat adevarata amploare a ranilor. Fiecare centimetru al chipului sau e brazdat de riduri si cicatrizat, din cauza obiceiului nesanatos. In plus, riscul de aparitie a cancerului este foarte mare, pentru ca persoanele cu tenul natural deschis, cum e Nicola, nu au melanina in piele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Ea a apelat sa o tehnica de refacere a tenului cu autorul laserului si la injectii cu Botox pentru a-si reface chipul si renuntat definitiv la bronzat. "Sunt o persoana diferita. Nu mai folosesc nici machiajul. Pot sa ies si asa si nu ma deranjeaza. Experienta mi-a schimbat viata", a recunoscut ea.