A mersi in vacanta in Africa si era sigur ca s-a intors sanatos, dar, dupa doi ani, doctorul a fost ingrozit de ce-i crestea IN OCHIUL drept

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 22 aug 2021, 01:25

Imaginile au fost filmate de doctorul care i-a indepartat neobisnuitul parazit din ochi.

Doctorul Shannon Wong a inregistrat operatia, scotand la iveala viermele care se zbatea sub un tesut de la suprafata globului ocular. Dupa o doza de anestezic, doctorul a pus mana pe ustensile si a taiat tesutul care proteja viermele, apoi a incercat sa il traga afara, folosind doua pensete speciale.

Din nefericire pentru pacient, parazitul s-a rupt in timpul eforturilor de extirpare, asa ca a fost indepartat in mai multe bucati.



Viermele a fost identificat ca fiind din specia Loa Loa, adica un vierme de ochi, obisnuit in Africa si India. De obicei, cuibareste in stratul superior al pielii, dar nu sunt neobisnuite cazurile in care ajunge in ochi.

Printre efecte se numara umflaturile, inflamarea pielii si, in cazuri rare, moartea gazdei infestate.

Iata inregistrarea operatiei:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.