A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 14 iul 2024, 16:31
Shannen Doherty Foto(4)

A murit actrița Shannen Doherty

 
Sursa: instagram.com

Shannen Doherty, actrița îndrăgită pentru rolul său ca Brenda Walsh în serialul "Beverly Hills 90210", a murit la vârsta de 53 de ani.

Shannen Doherty, cunoscută pentru rolul său din „Beverly Hills 90210” ca Brenda Walsh, a murit la 53 de ani după o luptă lungă și curajoasă cu cancerul. Actrița a fost înconjurată de familie și prieteni în ultimele momente.

A murit Shannen Doherty la vârsta 53

Potrivit people.com, Shannen Doherty, actrița îndrăgită pentru rolul său ca Brenda Walsh în serialul "Beverly Hills 90210", a murit la vârsta de 53 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

„Cu inima grea confirm trecerea în neființă a actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, a pierdut bătălia cu cancerul, după mulți ani de luptă cu această boală,” a declarat Leslie Sloane, publicistul de lungă durată al lui Doherty, într-o declarație exclusivă pentru PEOPLE duminică, 14 iulie.

 „Fiica, sora, mătușa și prietena devotată a fost înconjurată de cei dragi, precum și de câinele ei, Bowie.

Familia solicită intimitate în această perioadă pentru a putea să își trăiască durerea în pace,
” a continuat Sloane.

Shannen Doherty a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân în 2015. În 2017, a dezvăluit că boala a revenit după o perioadă de remisie, iar ulterior a confirmat că se afla în stadiul 4.

„Cu siguranță am zile în care mă întreb, 'De ce eu?'” a

spus Doherty pentru PEOPLE. „Și apoi îmi spun, 'De ce nu eu? Cine altcineva? Cine altcineva în afară de mine merită asta?' Niciunul dintre noi nu merită.”

Citește și: Cinci actori care s-au retras după ce au descoperit că suferă de o boală

Doherty a devenit faimoasă datorită rolului său ca Brenda Walsh

Doherty a devenit faimoasă datorită rolului său ca Brenda Walsh în serialul "Beverly Hills, 90210", care a avut premiera în octombrie 1990.

A părăsit serialul după al patrulea sezon, în 1994, dar a revenit pentru câteva apariții speciale în reboot-ul din 2008. După succesul în "Beverly Hills, 90210", Doherty a fost distribuită în rolul Prue Halliwell în serialul "Charmed", unde a jucat până în 2001. De asemenea, a regizat câteva episoade ale serialului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Motivul pentru care Anamaria Prodan și-a acoperit tatuajul cu Laurențiu Reghecampf. “Din momentul acela și mai fericită am fost că nu mai vedeam.”

Shannen Doherty a continuat să lucreze de-a lungul carierei sale, inclusiv în televiziunea de realitate și ca participantă la "Dancing with the Stars". În 2019, a semnat pentru a se alătura reboot-ului TV "Beverly Hills, 90210", reluând rolul care a făcut-o celebră.

Deși era conștientă de diagnosticul său, Doherty a păstrat secretul față de colegii săi de platou după moartea neașteptată a colegului său, Luke Perry, în martie 2019, la vârsta de 52 de ani.

„Este atât de ciudat pentru mine să fiu diagnosticată și apoi cineva care părea sănătos să plece primul,” a spus Doherty la "Good Morning America".

Citește și: Veste tristă despre Shannen Doherty: Actrița are cancer în stadiu terminal și își ia rămas-bun de la familie

Participarea sa la reboot-ul TV a fost un mod de a-i aduce un omagiu lui Perry și de a demonstra că poate continua să lucreze în ciuda stării sale de sănătate. „Unul dintre motivele, împreună cu Luke Perry, pentru care am făcut 90210 și nu am spus nimănui [despre diagnosticul meu] a fost pentru că am vrut să arăt că și persoanele cu stadiul 4 pot munci,” a explicat ea.

Shannen Doherty va fi amintită nu doar pentru rolurile sale iconice, ci și pentru curajul și determinarea cu care a înfruntat boala. Moștenirea sa va continua să inspire și să influențeze generații de fani și actori deopotrivă.