A murit Alexandru Arșinel. Marele actor s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Care a fost cel mai mare regret al său

Autor: Loredana Dobre
Actualizat: 29 sep 2022, 20:13

Actorul Alexandru Arșinel a murit! Anunțul decesului a fost confirmat de către băiatul actorului.

A murit marele actor Alexandru Arșinel! Anunțul decesului a fost confirmat de către băiatul actorului, relatează fanatik.ro

Alexandru Arșinel a murit 

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. Marele actor avea grave probleme de sănătate, iar în ultima perioadă a ajuns în repetate rânduri pe patul de spital.

Citeste si: De ce Elena Ceaușescu nu îi agrea pe Alexandru Arșinel și pe Stela Popescu: ”Nu vreau să blestem”

Cariera marelui actor Alexandru Arșinel a fost umbrită în ultimii ani de mai multe scandaluri. Discuțiile din spațiul public cu privire la operația de transplant de rinichi, de care a beneficiat în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare, dar și în legătură cu pensia sa, au creat controverse care i-au dăunat imaginii.  

El declara pentru Fanatik.ro cu ceva timp în urmă că a fost dezamăgit de reacțiile oamenilor după ce în presă s-a scris că ar avea o pensie de 9.000

de lei. „ Probabil că le reușește ceva dacă încearcă să nu respecte un om la o anumită vârstă și munca unui om de peste 80 de ani. Eu ce să le fac, să mă iau cu ei în colț, să mă pun la mintea lor șubredă?

Ce vină am eu? Eu muncesc efectiv din 1957, doi ani am fost figurant la Teatrul Național din Iași și 4 ani am fost student la Institutul de Teatru.

Restul anilor am fost actor. Nu am stat și atunci pensia s-a adunat, că nu eu calculez.

Probabil că având și o indemnizațiie de merit venită de la Ministerul Culturii – am fost onorat cu această indemnizație împreună cu alte vreo 200 de personalități din mai multe domenii de activitate – sună ca o pensie indestulătoare. Dar nu uitați că eu am în casă două persone cu handicap, una soția mea paralizată, care nu mișcă decât mâna stângă și capul și poate să mănânce, și eu care am transplant de rinichi',  spunea Alexandru Arșinel. 

Citeste si: Drama nestiuta prin care trece Alexandru Arsinel! Ce se intampla cu sotia lui

Despre lumea teatrului Alexandru Arșinel vorbea cu tristețe în perioada pandemiei, când spectacolele erau interzise. „ Cel mai mare regret este că publicul nu poate să se bucure de ceea ce înseamnă teatru, un gen care funcționează de mii de ani și pentru faptul că acest gen reprezintă un adevărat medicament pentru oameni.

Tot timpul cu grijă, cu suspicine, cu părere de rău că după spectacol nu se pot duce la o bere, să se vadă cu prietenii.   

În sală, spectatorii sunt din trei în trei și le vine în minte: ‘uită-te, nu mai e ca altă dată!. Dincolo de spectacol, sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în afara spectacolului, în afara treatrului. Lucrurile astea nu ne fac bine, nu ne bucură.

Câteodată regret că nu m-am dus odată cu Stela… Aș fi fericit să fim lăsați în pace”, spunea celebrul actor. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Care a fost cel mai mare regret al lui Alexandru Arșinel

Printre cele mai mari regrete ale actorului Alexandru Arșinel se număra incapacitatea de a călători, din cauza problemelor grave de sănătate din ultimii ani de viață. Acesta avea o casă de vacanță la Sinaia, un loc în care îi plăcea foarte mult să-și petreacă timpul, de care însă nu s-a putut bucura cum și-ar fi dorit. Sănătatea precară și situația soției sale paralizate nu i-au mai permis să ajungă acolo.

Citeste si: Alexandru Arsinel, dezvaluire teribila despre ultimele clipe ale Stelei Popescu:" Cei care au fost la intalnire nu s-au gandit sa cheme o salvare, un doctor!" Iata cat de revoltat si indurerat este marele actor!

„Nu am mai fost la Sinaia de anul trecut, de dinainte de a ninge. Ca timp, în ultima vreme, nu lucrurile nu au fost favorabile urcării cu mașina. Nici eu nu mă simt bine, dar mai ales, acum e complicat. Soția este paralizată, iar eu nu pot merge cum trebuie. Noi avem un drum special ca să ajungem acasă, la Sinaia, cu ea, ca să o putem transporta. Nu am mers că nu am găsit nicio soluție în această perioadă”, mărturisea Alexandru Arșinel, pentru sursa citată. 

Cine a fost Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, din județul Suceava. El s-a remarcat printr-o carieră impresionantă în lumea filmului, interpretând zeci de roluri pe parcursul vieții.

Artistul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, iar din anul 1967 a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de spectacole cu mii de reprezentații.

1978 este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. Alexandru Arșinel începea atunci să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian.

Citeste si: Alexandru Arsinel adora serialul "Suleyman Magnificul" VIDEO

Printre proiectele la care a luat parte actorul Alexandru Arșinel se numără „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, „Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, „Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, „Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, „1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, d „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”, potrivit teatrultanase.ro 

De asemenea, Alexandru Arșinel are un palmares impresionant de filme. Potrivit cinemagia.ro, el a jucat în mai multe lungmetraje pentru micul şi marele ecran precum „Ana şi hoţul” (1981), „Ca-n filme” (1983), „Anotimpul iubirii” (1985), „Vară sentimentală” (1986), „Colierul de turcoaze” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), „Flăcăul cu o singură bretea” (1990), „Miss Litoral” (1990), „A doua cădere a Constantinopolului” (1993), „Paradisul în direct” (1994), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001), „Cuscrele” (serial TV, 2005), „Războiul Sexelor” (serial TV, 2007-2008), „Regina” (serial TV, 2009), „Toată lumea din familia noastră” (2012), „O seară la Revistă” (serial TV, 2013), „Fetele lu' dom' Profesor” (serial TV, 2014).

 

SURSĂ: cinemagia.roteatrultanase.ro ,   Fanatik.ro