A murit celebrul Toto Cutugno, la 80 de ani! Care a fost cauza decesului

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 aug 2023, 20:29

Toto Cutugno a murit astăzi la vârsta de 80 de ani, în jurul orei 16:00, la spitalul San Raffaele din Milano, acolo unde se afla internat.

Vestea morții lui Toto Cutugno a fost făcută de managerul său, Danilo Mancuso, care a spus că „după o boală îndelungată, starea cântărețului s-a agravat în ultimele luni”.

Citește și: Curg mesajele de condoleanțe în urma Alexandrei, gravida care s-a stins din viață la spitalul din Botoșani: ,,Câte familii mai ruinați, oameni fără inimă!''

A murit Toto Cutugno

Salvatore Cutugno, zis și Toto Cutugno, a fost un cântăreț și compozitor italian de muzică ușoară, cu peste 400 de melodii compuse și sute de milioane de discuri vândute în toată lumea.

Toto Cutugno este primul cântăreț care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo în anul 1980 și singurul cântîreț din Italia care a câștigat marele premiu la Eurovision în 1992.

Știre în curs de actualizare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: „Nu am vrut să le fac rău” Motivul halucinant pentru care tânăra mamă din Botoșani și-a aruncat copiii de la etaj

Cariera impresionantă a lui Toto Cutugno

Toto Cutugno a fost, de asemenea, unul dintre cei mai de succes compozitori italieni din toate timpurile, scriind pentru artiști precum Dalida, Adriano Celentano și Domenico Modugno.

Cutugno a fost considerat un veritabil ambasador al muzicii italiene în lume, în special în țări precum România, Spania, Turcia, Germania și Rusia. Cântecul său "L'Italiano", lansat în 1983, a fost tradus în numeroase limbi și este considerat un simbol al culturii și identității italiene.

Toto Cutugno a participat de cincisprezece ori la Festivalul de Muzică de la Sanremo, dar a câștigat o singură dată, în 1980, cu piesa "Solo noi".

De asemenea, s-a clasat de șase ori pe locul al doilea, cu melodii precum "Serenata", "Figli", "Emozioni" și "Le mamme". Este adesea poreclit "eternul secund" de la Sanremo, o întruchipare vie a adagiului "mereu domnișoară de onoare, niciodată mireasă", dar a acceptat întotdeauna tachinările cu ironie și grație.

A fost foarte popular printre italienii din diferite țări din întreaga lume, în special printre italo-americanii care i-au apreciat cântecele care îi celebrează rădăcinile și moștenirea.

În zona metropolitană din New York, a apărut frecvent în New York City și Atlantic City, unde cânta în mod obișnuit în fața unui public entuziast, într-o sală plină.