A murit Christoph Daum, fostul antrenor al Naționalei de fotbal. O boală gravă l-a răpus la vârsta de 70 de ani

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 aug 2024, 10:11

Christoph Daum se confrunta de mai mult timp cu o boală nemiloasă

Sursa: Instagram

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Christoph Daum, a încetat din viață sâmbătă, la Koln, la vârsta de 70 de ani.

Potrivit Digi Sport, a ntrenorul german suferea de cancer  pulmonar, o boală pe care a descoperit-o în urmă cu doi ani. Deși a urmat ședințe intense de chimioterapie, afecțiunea s-a agravat în ultimele luni și a dus în cele din urmă la decesul său.

Citește și: El este Alberto, tânărul fotbalist de 27 de ani care a murit într-un cumplit accident de motociletă. Sportivul era jucător în Liga a 5-a

A murit Christoph Daum, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României 

La începutul anului, Daum parcă își prevestea moartea. Acesta se simțea din ce în ce mai rău.

„După ultimele împrejurări, nu voi fi mai bine”, spunea Christoph Daum pentru presa germană.

Vestea morții sale a fost primită cu tristețe în lumea fotbalului, atât în Germania, cât și în România, unde Daum a lăsat o amprentă prin munca sa.

Christoph Daum va fi amintit ca un antrenor care a încercat să aducă un plus de valoare fotbalului românesc, chiar dacă timpul petrecut la conducerea Naționalei a fost scurt și plin de provocări.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Christoph Daum „a murit în pace, în mijlocul familiei”, a transmis publicația germană BILD.

Christoph Daum a preluat conducerea Naționalei României în iulie 2016

Mandatul lui Christoph s-a întins pe o perioadă de 14 luni, până în septembrie 2017. În această perioadă, Daum a condus echipa în 10 meciuri, obținând o medie de 1,20 de puncte pe meci. Sub conducerea sa, echipa națională a înregistrat trei victorii, patru înfrângeri și trei remize.

Citește și: Tatăl lui Lamine Yamal a fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuțit! Totul ar fi pornit de la un conflict

Condoleanțele sunt transmise familiei sale și celor care l-au cunoscut și apreciat, atât ca om, cât și ca profesionist.

Drum lin spre cer, Christoph Daum!

 


Mama lui Esat se întâlnește cu Gulben și îi spune că nu este potrivită pentru fiul său. Urmărește episodul 51 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară