„A murit”. Dan Negru i-a anunțat moartea pe o rețea socială. România a pierdut o mare valoare

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 03 mar 2024, 10:11

Dan Negru a anunțat că a murit o mare personalitate din literatura românească

Sursa: Instagram Dan Negru; Mediafax

Sâmbătă, 2 martie, a murit un mare scriitor din România, iar Dan Negru este profund îndurerat de acest eveniment tragic.

Este vorba despre scriitorul Constantin Grigore Săraru, cunoscut drept Dinu Săraru. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani și a lăsat drept moștenire concetățenilor săi o multitudine de opere literare.

Cine a fost Dinu Săraru

Dinu Săraru s-a născut pe 30 ianuarie 1932, la Râmnicu Vâlcea. Pe parcursul vieții, acesta a activat ca jurnalist și director de teatru.

În același timp, acesta a avut o mare pasiune pentru literatură, devenind dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor. Ba mai mult, el a făcut parte din Uniunea Scriitorilor din România.

Pe parcursul vieții sale, scriitorul a scris, în total, 22 de opere, iar printre cele care l-au consacrat se numără romanele „Niște țărani”, „Dragostea și revoluția” și „Clipa”. Însă, deși i-au adus faimă înainte de anul 1989, acestea nu au fost pe placul criticilor literari după anul 1990, fiind contestate pentru că abordau tema colectivizării, fenomen care s-a produs la instalarea comunismului în România.

Citește și: Dan Negru, mesaj pentru Patriarhul Daniel: „I-aș reaminti că are în curte două super staruri” Ce spune despre părintele Necula și părintele Vasile Ioana

Dan Negru, a avut ocazia de a-l cunoaște, personal, pe scriitor, în momentul în care prezentatorul TV i-a cerut un autograf pe o carte. Acea întâlnire a rămas una memorabilă pentru el, căci Dinu Săraru, în loc să semneze, i-a scris un sfat foarte valoros.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Dan Negru a anunțat moartea lui Dinu Săraru

Fiind foarte activ în mediul online, mai ales pe Instagram, Dan Negru a decis să comemoreze respectivul moment printr-o postare în care a atașat o fotografie cu el și cu Dinu Săraru, alături de descrierea:

„Scriitorul Dinu Săraru a luat cu el lumea din care venea. A murit azi la 92 de ani. Pe o carte, în loc de autograf, mi-a lăsat un sfat: “Gloria aparține celui care iubește mai mult lupta decât succesul”.

Citește și: Dan Negru, extrem de revoltat în mediul online! Semnul obscen de pe casa lui Caragiale l-a scos din minți pe prezentator

La aflarea acestei vești, internauții s-au arătat foarte triști, lăsând în secțiunea de comentarii a postării diverse mesaje prin care și-au exprimat regretul vizavi de pierderea unei personalități atât de valoroase pentru țara noastră.

„Ce frumos spus: «a luat cu el lumea din care venea» și totodată trist că a «luat-o»/ Condoleanțe familiei! Odihnă și lumină veșnică!/ Drum lin către stele D-LE DINU SĂRARU!/ Dumnezeu sa l odihnească în pace!”, sunt câteva dintre comentariile oamenilor la postarea lui Dan Negru.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)