Dan Țandea, cel mai mare fermier din Cluj, s-a stins din viață la doar 51 de ani în mod foarte suspect. Acesta a fost găsit într-o fosă septică, la ferma lui din Apahida.
„Era o instalație iprovizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă.
Dan Țandea, marele fermier din Cluj, a readus brânza de Năsal pe piața românească
Dan Ţandea deținea celebra marcă „brânza de Năsal” și a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj.
”Drum lin spre cer îi doresc prietenului meu Dan Țandea din Cluj, fermier în Cooperativa Someș Arieș. Dumnezeu să-l ierte”, a transmis Ilie Chifan, un apropiat al fermierului, la aflarea despre moartea lui Dan Țandea.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Dan Cristian Țandea, în vârstă de 51 de ani era cunoscut pentru că era fermierul care a salvat brânza de Năsal.
„Noi, ca și cooperativă, suntem acționari în Fabrica de Brânzeturi Transilvania, societate al cărei administrator sunt eu. Acolo procesăm laptele și producem «Brânza de Năsal», pe care o realizăm ca marcă proprie pentru Napolact. Mai avem și marca noastră «Produs de Țaga», unde facem mai multe tipuri de brânzeturi: brânză fermentată cu pasta moale și pasta semi-tare”, a delcarat Dan Cristian Țandea, la momentul acordării interviului, acum doi ani.