A murit Donald Sutherland. Actorul cunoscut pentru rolul din „The Hunger Games” avea 88 de ani

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 20 iun 2024, 22:12

A murit Donald Sutherland. Actorul cunoscut pentru rolul din „The Hunger Games” avea 88 de ani

Sursa: BBC

Donald Sutherland, cunoscut pentru rolurile sale memorabile din filme precum The Hunger Games și Don't Look Now, a murit la vârsta de 88 de ani.

Actorul se confrunta de mulți ani cu o boală. Fiul său, actorul Kiefer Sutherland, a anunțat moartea tatălui său printr-un comunicat.

A murit actorul Donald Sutherland

Fiul său a fost cel care a făcut tristul anunț.

„Cu inima grea, vă spun că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit. Eu personal cred că unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului", a

spus el, potrivit BBC

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a vorbit despre moartea lui Sutherland într-o conferință de presă ținută în Westville, NS. Trudeau a amintit cu emoție momentul în care l-a întâlnit pentru prima dată pe Sutherland.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Citește și: Doliu în lumea cinematografiei! Celebra actriță franceză Anouk Aimée s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani

„Niciodată descurajat de un rol, bun, rău sau urât. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult de atât. O viață bine trăită.  Gândurile mele se îndreaptă către Kiefer și către întreaga familie Sutherland, precum și către toți canadienii care, fără îndoială, sunt întristați să învețe, așa cum sunt acum”, a

spus el.

Cine a fost Donald Sutherland?

Născut în New Brunswick, Canada, Sutherland și-a început cariera ca reporter de știri la radio. În 1957, a părăsit Canada pentru a studia la Academia de Muzică și Artă Dramatică din Londra, ceea ce a marcat începutul unei cariere internaționale de succes.

După ce a obținut câteva roluri mici în filmul și televiziunea britanică, Sutherland a câștigat atenția publicului cu rolurile sale din filme despre armată.

El a interpretat un soldat în filmul de acțiune din 1967 The Dirty Dozen și un medic în comedia din 1970 M A S H*, situată în timpul Războiului Coreean. Prezența sa constantă pe marele ecran i-a adus un alt rol notabil, cel al sergentului Oddball în Kelly's Heroes.

Deși a jucat în peste 150 de filme de-a lungul carierei sale, actorul canadian nu a fost niciodată nominalizat la Oscar.

Totuși, în 2017, a primit un premiu onorific al Academiei pentru contribuțiile sale remarcabile la cinematografie.

În afară de cariera sa prolifică, Sutherland și-a manifestat convingerile personale prin unele dintre rolurile sale. În The Hunger Games: Mockingjay- Part 2, lansat în 2015, el l-a interpretat pe tiranicul președinte Snow, adversarul eroinei Katniss Everdeen, interpretată de Jennifer Lawrence.