A murit Florin Brătescu! Primul bărbat prezentator din TVR avea peste 50 de ani de carieră în televiziune

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 10 apr 2024, 09:53

Florin Brătescu a murit

Sursa: QMagazine

Florin Brătescu a murit la vârsta de 91 de ani. Acesta a fost primul bărbat prezentator din Televiziunea Română și primul director general Antena 1.

Florin Brătescu, primul bărbat prezentator din TVR și primul director general al Antena 1, a murit, informează B1 . Acesta a avut o experiență de 50 de ani în televiziune.

Florin Brătescu a fost primul prezentator bărbat al TVR

În urmă cu câțiva ani, vedeta TV povestea despre momentul în care a fost angajat la TVR. Acesta a vorbit despre vremurile dificile din acea perioadă, când televiziunea nu era văzută deloc cu ochi bune și nimeni nu voia să se angajeze într-un astfel de domeniu. 

„Inițial, la TVR, erau doar femei, dar la un moment dat s-au gândit să bage și voce de bărbat, așa că s-au gândit să mă trimită la televiziune. Nimeni nu se omora să se ducă la TVR la vremea aceea, la radio erai sancționat prin trimitere la televiziune, așa era privită televizunea. M-am dus la TV, am realizat jurnale. TVR-ul se mutase în Moliere și avea o emisiune „În fața hărţii”.

Era realizată de câţiva gazetari de la Scânteia care aveau liber să plece prin alte țări și veneau de acolo și povesteau cât de rău e în capitalism.

Citește și: A murit soția ambasadorului Rusiei în România! Femeia acuza stări de rău și probleme respiratorii

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Într- una din emisiuni, prezentatoarea nu a putut veni în emisie. Cu 30 minute înainte mi s-a pus un text în brațe, m-au dus la machiaj și am intrat pe post, nimeni nu știa cine sunt. După ce am intrat pe sticlă, am rămas o perioadă în faţa camerelor”, poveste Florin Brătescu, potrivit EVZ.

Ce spunea Florin Brătescu, la împlinirea vârstei de 84 de ani

Legendă vie a audio-vizualului românesc, Florin Brătescu a murit la 91 de ani. În urmă cu 7 ani, acesta vorbea despre încrederea românilor în televiziunea publică, dar și în cele comerciale, despre modele și moderatori.

Citește și: Trei ani de la decesul Prințului Philip. 4 lucruri mai puțin cunoscute despre soțul reginei Elisabeta a II-a

„Azi nu găsim prea multe modele în televiziune.

Există moderatori apreciați care și-au creat un statut și sunt căutați. Din păcate sunt puțini la număr. Să nu uităm că eu am avut avantajul de a nu avea concurența altor televiziuni. Mai mulți ani am fost unicul acceptat sa apară pe micul ecran”, a spus acesta, potrivit QMagazine.