Ilie Şerbănescu, fost economist și fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea, s-a stins din viață după lungi suferințe, la vârsta de 81 de ani. Mesajele de condoleanțe nu au încetat să apară.
Ilie Șerbănescu a murit după Sfânta Împărtășanie
Chiar în urmă cu o zi, economistul Ilie Șerbănescu primea Sfânta Împărtășanie, însă boala l-a chinuit până la ultima suflare. Astăzi ne luăm adio de la o mare valoare a României.
„Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul postat luni dimineață de soția sa, Cristina, pe pagina personală de Facebook.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
George Simion și Victor Ciutacu, mesaje după moartea lui Ilie Șerbănescu
„România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa”, a transmis George Simion.
„S-a dus și nea Ilie Șerbănescu. Partenerul meu de luptă antiimperialistă, cum îmi plăcea- și îi plăcea și lui- să-l alint.
Mi-a fost unul dintre cei mai dragi invitați. Nu era om din echipa noastră să nu-l adore. Când s-a îmbolnăvit, a continuat să vină o dată pe săptămână. Imediat cum a avut confirmarea diagnosticului, m-a sunat să-mi spună. Și să se scuze că nu va mai apărea la TV. Mi-a zis, fatalist, că nu-l mai apucă alegerile. Cu un an înainte, încă bătea munții pe jos și Grecia cu mașina.
Ilie Șerbănescu s-a născut pe 20 iulie 1942 în București și a absolvit Academia de Studii Economice din București.
Obținând titlul de doctor în economie încă din 1976, lucrarea sa intitulată „Corporațiile transnaționale” a reprezentat singura perspectivă pe aceeași temă în literatura românească de specialitate până în 1989.Este cunoscut ca autor al unor lucrări precum „Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, publicată la Columbia University), „România, o colonie la periferia Europei” (2016) și „Colonialismul actual și colonia sa România” (2018).