A murit jurnalistul francez Jean-Pierre Elkabbach. „Regele interviurilor” avea vârsta de 86 de ani

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 oct 2023, 17:46

A murit jurnalistul francez Jean-Pierre Elkabbach. „Regele interviurilor” avea vârsta de 86 de ani

 
Sursa: rfi.ro

Jurnalistul Jean-Pierre Elkabbach a murit la vârsta de 86 de ani. Cunoscut drept „regele interviurilor”, Jean-Pierre a fost cel mai cunoscut

Anunțul a fost făcut de Radioul Europe 1 şi postul de televiziune Canal+, acolo unde a lucrat timp de ani de zile. Elkabbach a fost recunoscut pentru că a acoperit toate schimbările politice ale societăţii franceze.

A murit jurnalistul francez Jean-Pierre Elkabbach 

Jean-Pierre Elkabbach a murit la vârsta de 86 de ani. Acesta provine dintr-o familie de evrei, iar la moartea tatălui său, Jean-Pierre i-a făcut o promisiune și anume că-i va face numele celebru.

Zis și făcut.

După ce a terminat studiile superioare, Jean-Pierre a devenit jurnalist de teren. În anii 60, a ajuns la ORTF, Oficiul de radio-televiziune francez. 

De asemenea, Elkabbach a condus în anii ’90 grupul public France Télévisions. Ulterior va conduce începând și radioul Europe 1, în 2005.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Mama lui Angus Cloud refuză să creadă că fiul ei și-ar fi luat viața: "Poate că vom afla că a luat accidental şi tragic o supradoză"

Cariera sa de aproape 6 decenii a fost una remarcabilă, iar acum sute de jurnaliști au transmis mesajele de condoleanțe și regretele. 

Mesaje de condoleanțe de la marea clasă politică

Decesul lui Jean-Pierre Elkabbach a a adus mii de omagii din partea clasei politice. Preşedintele francez Macron a salutat dispariţia unui „ monstru sacru al jurnalismului”. 

Citește și: Marilena, soția lui Alexandru Arșinel, a decedat: „Te așteaptă tata”. Actorul a încetat din viață în urmă cu nouă luni

Valérie Pécresse, preşedinta regiunii pariziene, fostă candidată la prezidenţiale din partea partidului conservator Republicanii, a deplâns dispariţia unui  «om percutant, cultivat, care a traversat toate epociile de parcă era etern».