A murit Justin Capra, inventatorul rucsacului zburator si a masinilor nepoluante

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 13:40

"Ma numesc Justin capra si intotdeauna am simtit nevoia sa fac altceva”. El s-a stins la varsta de 81 de ani, la spitalul din Ploiesti.

Asa se descria Justin Capra, inventatorul care a uimit lumea intreaga cu ideile sale si care s-a stins din viata pe un pat de spital din Ploiesti. Justin Capra se afla internat de duminica in spital, suferea de diabet, insa, aseara, nu se stie inca din ce cauza, inventatorul si-a dat ultima suflare. Avea 81 de ani si inca multe idei de pus in practica.

Justin Capra a fost unul dintre cei mai cunoscuti inventatori romani.

Printre inventiile sale se numara un rucsac zburator brevetat de americani si folosit de cosmonauti la deplasarile intercapsulare. Iustin Capra era tare mandru de inventiile sale si nu statea locului o clipa. Ii veneau idei tot timpul. Astfel, el a construit masini nepoluante fara volan si fara pedalier, cu comenzi facute de la un buton de pe carcasa fotoliului,precum si mai multe prototipuri de masini si motorete, alimentate de acumulatori.

Justin Capra a fost, de profesie, inginer si a lucrat ca ofiter de aviatie, ii placea, insa, sa spuna ca meseria lui este de roman. Chiar cu cateva zile inainte sa moara, a scris pe pagina sa de pe o retea de socializare urmatoarele cuvinte: „ De meserie, eu sunt roman, iar la asta nu voi renunta niciodata, chiar daca cei din jur ma privesc ca pe un tataie ticnit .”

Dumnezeu sa-l odihneasca!

##VIDEO130915##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

 

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.