A MURIT OMUL care l-a creat pe ARNOLD SCHWARZENEGGER. Citeste AICI povestea lui!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 08 nov 2020, 17:20

"Ne-a invatat ca daca muncim din greu si ne antrenam putem ajunge campioni. Pe vremea cand eram numai un baiat din Austria, revistele lui mi-au oferit inspiratia si motivatia de a-mi depasi limitele si de a-mi imagina un viitor mult mai bun", a scris Schwarzenegger.

 Joe Weider, omul care l-a lansat pe Arnold Schwarzenegger, a murit la 93 de ani. Joe Weider, cunoscut drept un "guru al bodybuildingului" si drept cel care l-a lansat la Hollywood pe Arnold Schwarzenegger, a murit la Los Angeles, la varsta de 93 de ani, in urma unui infarct, a anuntat publicitstul acestuia.

Weider este creatorul celebrului concurs de bodybuilding "Mr Olympia", dar si detinatorul unui imperiu de reviste de profil, printre care "Muscle and Fitness", "Shape" si "Men's Fitness".

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/a-murit-omul-care-l-a-lansat-pe-arnold-schwarzenegger-2684-1-8bdac245bf77e449a4824275f6eccf89.jpgIntr-o declaratie postata pe site-ul sau, Schwarzenegger a adus un tribut celui pe care l-a numit "nasul fitnessului". "Ne-a invatat ca daca muncim din greu si ne antrenam putem ajunge campioni. Pe vremea cand eram numai un baiat din Austria, revistele lui mi-au oferit inspiratia si motivatia de a-mi depasi limitele si de a-mi imagina un viitor mult mai bun", a scris actorul, celebru si pentru rolul interpretat in filmul "Conan Barbarul", potrivit BBC.


Schwarzenegger, fost Mr Universe si Mr Olympia, a mai spus ca Weider l-a incurajat sa vina in Statele Unite ale Americii si l-a ajutat sa se lanseze in cariera de actor, asigurandu-i primul rol intr-un serial de televiziune numit "Hercules Goes Bananas".
Producatorii serialului l-au intrebat atunci pe Weider daca nu cumva cunoaste "un musculos care sa stie sa si joace un pic", iar acesta le-a raspuns: "Am omul perfect pentru asta, a jucat in piese shakespeariene in Germania, este un foare bun actor, iar engleza lui este perfecta".


Actorul a adaugat ca Weider l-a sprijinit in cariera de la Hollywood- lui datorindu-i-se roluri din filme precum "Hercule la New York", "Politist de gradinita" si "Dr Dolittle II"- dar si mai tarziu, cand a intrat in politica.
"A fost alaturi de mine de-a lungul vietii in mod constant si imi va fi foarte dor de el", a incheiat Schwarzenegger.