A murit „părintele Tiramisului”. Roberto Linguanotto avea 81 de ani și a lăsat în urma sa unul din cele mai râvnite deserturi

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 aug 2024, 11:18

Roberto Linguanotto este cel care a creat vestita prăjitură- Tiramisu

Sursa: facebook MarioConteSindaco

Italianul Roberto Linguanotto și totodată creatorul celebrei prăjituri Tiramisu, a murit la vârsta de 81 de ani.

Roberto Linguanotto, recunoscut ca autorul rețetei clasice de tiramisu, a încetat din viață în Italia la vârsta de 81 de ani. Linguanotto a lăsat în urma sa nu doar o rețetă, ci și un adevărat fenomen culinar.

Citește și: Rețetă delicioasă de Tiramisu. Ai nevoie de doar 8 ingrediente

Roberto Linguanotto a lăsat în urmă o capodoperă culinară

Roberto a fost extrem de harnic și plin de pasiune. Acesta a petrecut o bună parte a vieții sale peste hotare, perfecționându-și abilitățile în arta cofetăriei, înconjurat de cuptoare și sobe. După mulți ani de experiență internațională, a revenit în regiunea sa natală, Veneto. La sfârșitul anilor '60, în timp ce lucra la faimosul restaurant „Beccherie” din inima orașului Treviso, a creat versiunea modernă a tiramisu-ului.

La început, desertul a fost gândit ca o adaptare a tradiționalului zabaglione, destinat bărbaților care frecventau o casă de întâlniri din apropiere.

Numele „tiramesù”, care ulterior a devenit „tiramisu”, sugera ideea de a oferi un mic impuls de energie. 

Participant dedicat și pasionat la Cupa Mondială de Tiramisu, unde a fost prezent atât în competiții cât și la ceremonii de premiere, Linguanotto era, de asemenea, foarte apreciat de colegii săi. Francesco Redi, organizatorul competiției, a adus un omagiu emoționant în memoria sa.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„Ne amintim de el cu afecțiune și cu acea dulceață care ne-a caracterizat mereu felurile. El și familia lui ne-au susținut încă de la început și îi suntem recunoscători. pentru că fără invenția lui această mișcare mondială a iubitorilor de tiramisu nu ar exista”, a transmis acesta, potrivit  EVZ

Tiramisu nu a purtat întotdeauna acest nume. În trecut, desertul era cunoscut sub denumirea de "Bagatela Toscana".

Prima "Bagatela Toscana" a fost preparată într-o bucătărie ce servea delicatese pentru vizita Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici. Marele Duce a fost atât de impresionat de desert încât a dorit să ducă rețeta la Florența, unde a cunoscut o nouă formă și o mare popularitate.

Astfel, Roberto Linguanotto rămâne o figură iconică în domeniul gastronomiei, lăsând în urma sa o moștenire dulce care va continua să încânte generațiile viitoare.

 

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!