A murit Robbie Coltrane, actorul din Harry Potter, la 72 de ani. Actorul era cunoscut și pentru rolul său din celebra serie de filme James Bond

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 iul 2023, 03:50

A murit Robbie Coltrane, actorul din Harry Potter, la 72 de ani. Care a fost cauza morții

Sursa: Twitter Ionut iancu

Excentricul actor a apărut în franciza cinematografică bazată pe romanele lui J.K. Rowling și a jucat, de asemenea, în drama polițistă britanică „Cracker”.

Robbie Coltrane, un comic și actor veteran de origine scoțiană, cunoscut pentru rolurile sale de vedetă în serialul polițist britanic Cracker și în franciza cinematografică Harry Potter, a murit la 72 de ani, a anunțat agenția sa, WME, pentru The Hollywood Reporter. 

A murit actorul Robbie Coltrane, la 72 de ani

Robbie Coltrane, care și-a început cariera în comedie și teatru, a eclipsat, de asemenea, ecranul în două filme cu James Bond în timpul unei cariere impresionante pe ambele părți ale Atlanticului.

Actorul s-a născut Anthony Robert McMillan la 30 martie 1950, în Glasgow, Scoția, și era fiul unui medic și al unui profesor. După ce a absolvit Școala de Artă din Glasgow, și-a continuat studiile de artă la Colegiul de Educație Moray House din Edinburgh.

Cum încercările sale de a deveni artist nu au dat rezultate, Coltrane s-a apucat de stand-up comedy în cluburile din Edinburgh.

Și-a schimbat numele de familie în onoarea legendei jazz-ului John Coltrane, în timp ce se îndrepta spre actorie la Londra.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Alexandru Arșinel era un om bun, cald și extrem de jovial, care avea un chef nebun de a se hrăni cu aplauzele publicului. Pe scenă se simțea în largul lui și iubea să-i facă pe oameni să râdă. Cum era Alexandru Arșinel omul, departe de orice prejudecată

Printre primele apariții în televiziune ale lui Coltrane se numără Flash Gordon, Blackadder și Keep It in the Family. Alte apariții de comedie ale sale au inclus seriale precum A Kick Up the Eighties, The Comic Strip și Alfresco, devenind astfel un reper pe ecranele televiziunilor britanice.

Rolul de debut al actorului Robbie Coltrane

Rolul de debut al lui Coltrane a fost interpretarea lui Dr.

Edward „Fitz” Fitzgerald, un psiholog criminalist antisocial cu un dar pentru rezolvarea crimelor, în serialul Cracker al lui Jimmy McGovern, care a fost difuzat în 25 de episoade între 1993 și 2006.

Citeste si: Cine este Roxana Alexandra, tânăra studentă care a murit de cancer. Aceasta se lupta cu boala de mai multă vreme, iar o profesoară cere ajutorul ministrului Educației

Această interpretare, care a câștigat premiul BAFTA, l-a condus pe actori la roluri în două filme James Bond, unde l-a interpretat pe Valentin Zukovsky în GoldenEye și The World Is Not Enough. Alte roluri importante în poziții secundare a fost personajul Rubeus Hagrid Uriașul în filmele Harry Potter, începând cu Harry Potter and the Sorcerer's Stone în 2001.

Robbie Coltrane a scris o autobiografie, Coltrane in a Cadillac, și a jucat, de asemenea, în serialul TV cu același nume în 1993, în care a traversat America de la Los Angeles la New York City într-o mașină clasică

Cadillac din 1951.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.