A murit Serban Ionescu. Lasa AICI mesajul tau! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:39

Actorul a murit la Spitaul Floreasca, unde in cursul zilei de 21 noiembrie fusese internat in stare grava. Familia si prietenii actorului Serban Ionescu trec prin momente grele, dupa ce acesta a incetat din viata, in urma unei lungi suferinte si lupte cu o boala necrutatoare.

La jumatatea lunii august, Serban Ionescu care fusese in urma cu un an dignosticat cu borelioza, s-a intors in Romania de la clinica din Germania unde a fost dignostica cu screloza amiotrofica.

 

Serban Ionescu s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. Acesta si-a petrecut copilaria intre Brasov si Caracal deoarece tatal sau era pilot de vanatoare.

 

A urmat cursurile Scolii Populare de Arta si dupa patru incercari nereusite a intrat la teatru.

Astfel, a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa regretatului Amza Pelea, la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani unde a interpretat numeroase roluri memorabile pe scena: "Loctiitorul" de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, „In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu. Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru acesta, a urmat sa joace la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care din 2001 a putut fi admirat in productiile TNB.

 

In 1980 regizorul Mircea Muresan ii incredinteaza lui Serban rolul vietii sale Ion in ecranizarea romanului Rascoala de Liviu Rebreanu in filmul care-i aduce notorietate si recunoastere "Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii".

 

Alte filme si seriale TV recente in care Serban Ionescu a jucat dupa 1989:

 

Anticamera (Serial TV) (2008) (in productie).... Malin Toparceanu

WebSiteStory (2010).... Ionescu

Fetele Marinarului (Serial TV) (2009).... Amza Trifan

Beyond America- Dincolo de America (2008).... Yan Vesa

Vine

politia! (Serial TV) (2008).... Sotul Iolandei

Serviciul Omoruri (Serial TV) (2008)

Om sarac, om bogat (Serial TV) (2006).... Emilian Maxim

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Visuri otravite (2006).... Eugen

Pacala se întoarce (2006).... Primarul

15 (2005)

Sindromul Timisoara (2004)

Maria (2003).... Ion

Valsul lebedelor (2002)

Tandretea lacustelor (2002).... Puiut

 

Serban Ionescu a fost casatorit 25 de ani cu Magda Catone. “Ce facem noi doi? Nu mai are importanta la varsta asta si dupa 25 de ani”, glumea Serban Ionescu. 

 

Oricum, in perioada respectiva sustinea ca secretul unui mariaj lung consta in rabdare.

“As scrie o carte frumoasa despre casnicie. Am o multime de exemple sub nas. Si multi dintre noi nu ştiu sa se bucure de casnicie si sa ii multumeasca lui Dumnezeu ca trec prin asa ceva”. Serban Ionescu si Magda Catone sunt parintii unui baiat de 12 ani, pe care il sfatuiau sa nu devina… actor.

 

Ii placea natura, de aceea mergea cate 15 km pe jos si in fiecare dimineata obisnuia sa faca timp de 20 de minute flotari si exercitii fizice.

Ii placea vanatoare si mergea cu prietenii de fiecare data cand avea ocazia. De asemenea adora sa pescuiasca si sa gateasca, spunad adesea ca sotia lui nu stie sa gateasca si ca baitul sau prefera sandvisurile.

 

Ion Blestemul Pamantului- Blestemul Iubirii

 

Taguri: