„A murit și copila, au murit și părinții” O familie din Bistrița și-a găsit sfârșitul în propria locuință, după ce s-a întors din străinătate. Cum s-a produs tragedia

Autor: Laura Macovei

Familia din Bistrița a fost găsită moartă în apartamentul lor

Sursa: Facebook Știri BN

O familie din Bistrița a sfârșit într-un mod crunt sâmbătă seara din cauza unei defecțiuni la centrala termică. Cei doi părinți și fiica lor abia veniseră din străinătate.

Familia din Bistrița a fost găsită moartă în apartamentul lor, după ce o defecțiune la centrala termică a declanșat o scurgere de gaze.

Citește și: El este Octavian, tânărul în vârstă de 22 de ani decedat într-un tragic accident rutier în Argeș. Primise zeci de amenzi în doi ani de permis

Cum și-au pierdut viața cei trei membri ai familiei

Cei trei membri ai familiei, părinții și fiica, erau stabiliți în Spania, dar se întorseseră în România pentru a participa la o nuntă.

Tragedia a avut loc pe fondul unei funcționări defectuoase a centralei din apartamentul lor, care a dus la intoxicarea cu gaze.

„Valorile de gaz erau foarte ridicate în apropierea apartamentului, unde din păcate după ce s-a putut asigura accesul în interior au fost găsite trei persoane fără semnale vitale”, a transmis Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil

Alarmată de un miros puternic de gaz și de starea de rău a soțului ei, o vecină a sunat la 112 în seara de sâmbătă, în jurul orei 21:00.

Echipele de intervenție, ajunse la fața locului, au evacuat imediat locatarii din bloc, deoarece se temeau de o posibilă explozie sau alte intoxicații.

O rudă a victimelor, care a reușit să intre în apartament, i-a găsit pe cei trei membri ai familiei fără suflare: tatăl în vârstă de 51 de ani pe hol, fiica de 27 de ani în dormitor, iar mama de 50 de ani în baie.

„Nu pot să îmi dau seama, că eu stau aici și am fost zilele astea pe la ei s-au chinuit săracii prin străinătate să își facă ceva și acum tot s-a distrus, a murit și copila, au murit și părinții”, a mai declarat o rudă a victimelor, conform ȘtirileProTV.

Centrala termică nu ar fi fost poziționată corect

Anchetatorii bănuiesc că defecțiunea fatală ar fi pornit de la centrala termică a apartamentului, care nu funcționa corespunzător. Aceasta era montată pe balcon, iar aerisirea ei era poziționată chiar sub apartamentul de deasupra. Cu toate acestea, încă nu este clar cum gazele au ajuns să afecteze atât familia respectivă, cât și vecinii și a provocat și alte simptome de intoxicație.

Incidentul a generat panică printre locatarii imobilului, care au fost evacuați pentru aproximativ două ore până la încheierea intervenției pompierilor.

Din fericire, restul vecinilor au putut reveni în siguranță în apartamente după ventilarea spațiului și înlăturarea pericolului.

Bărbatul decedat în această tragedie deținea o firmă de transport în Spania, în timp ce fiica sa lucra ca manager într-o companie auto de renume. Aceasta urma să se întoarcă la muncă chiar în dimineața următoare, duminică, însă destinul i-a fost curmat brusc.

Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru autopsie.