A murit Teresa Berganza, legendara mezzosoprană spaniolă. Aceasta era considerată „cea mai mare Carmen a operei”

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 14 feb 2023, 00:45

A murit Teresa Berganza

Sursa: Twitter Pedro Sanchez

Doliu uriaș în lumea muzicii clasice! Teresa Berganza, legendara mezzosoprană spaniolă considerată „cea mai mare Carmen a operei„ a murit vineri, la vârsta de 89 de ani.

Teresa Berganza, legendara mezzosoprană spaniolă, a murit, vineri, la Madrid, la vârsta de 89 de ani.

Aceasta ea era considerată una dintre cele mai mari cântăreţe ale secolului XX, „cea mai mare Carmen a operei".

Citeste si: Mama lui Radu Mazăre a murit după ce și cel de-al doilea fiu a ajuns la închisoare

Teresa Berganza a murit 

Legendara divă spaniolă Teresa Berganza a murit, vineri, la Madrid, la vârsta de 89 de ani. 

"Vocea ei, eleganţa ei, arta ei ne vor însoţi pentru totdeauna", a scris pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez

Tenorul José Carreras, pe Twitter, i-a spus "adio neuitatei mezzosprane spaniole".

Placido Domingo a publicat patru fotografii cu ea pe scenă: "A fost o cântăreaţă şi artistă minunată, un mare om şi mai ales o prietenă şi o colegă". 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Nu vreau nici anunţ public, nici veghe mortuară, nimic. Am venit pe lume fără să ştie nimeni, doresc să fie la fel şi când voi pleca",  a declarat în urmă cu ceva vreme Teresa Berganza, potrivit presei spaniole.

Citeste si: Fostul președinte al Ucrainei a murit!

Cine a fost Teresa Berganza 

Teresa Berganza s-a născut pe 16 martie 1935 la Madrid. După ce a studiat pianul în copilărie, a urmat Conservatorul din capitala Spaniei. Din 1957, talentul său a explodat la Festivalul d'Aix-en-Provence în "Cosi Fan Tutte" de Mozart. Ea o va interpreta minunat pe Dorabella.

Citeste si: România s-a calificat în finala EUROVISION 2022! „Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a declarat WRS, care a cucerit publicul cu melodia „Llamame„

Cariera ei internaţională este lansată şi în curând va face un turneu mondial sub conducerea celor mai mari dirijori, inclusiv a legendarului maestru austriac Herbert von Karajan.

În 1989, de bicentenarul Revoluţiei, Teresa Berganza, Barbara Hendricks, Ruggero Raimondi şi Placido Domingo au fost vedetele lirice ale concertului de inaugurare a comemorărilor, pe 13 iulie, la Opéra-Bastille. În acest loc simbolic, cântăreaţa va relua ariile din "Carmen" de Georges Bizet, care în timpul vieţii o făcuseră nemuritoare.

Un moment de referinţă. 

Sursă: news.ro