A murit Toby Keith, legendarul cântăreț de country. Artistul suferea de cancer la stomac

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 feb 2024, 14:11

A murit Toby Keith, legendarul cântăreț de country. Artistul suferea de cancer la stomac

Sursa: Toby Keith Facebook

Astăzi, lumea muzicii country este în doliu, în urma știrii tragice a trecerii în neființă a celebrului artist Toby Keith, la vârsta de 62 de ani.

Potrivit unui comunicat oficial publicat pe site-ul său, legendarul cântăreț a pierdut lupta cu cancerul de stomac, o bătălie în care a luptat cu „har și demnitate”, spunea acesta.

Toby Keith s-a stins la vârsta de 62 de ani

Toby a murit înconjurat de familia sa. Cântărețul lasă în urmă o soție devotată, Tricia Lucus, și trei copii. 

„Toby Keith a murit în pace aseară, pe 5 februarie, înconjurat de familia lui.

Și-a dus lupta cu mult curaj. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei sale în acest moment ”, se arată într-o declarație postată pe site-ul lui Keith și pe rețelele sociale.

Citește și: A murit Carl Weathers, cunoscut din filmele „Rocky” și „The Mandalorian”. Care a fost cauza decesului

Toby Keith a marcat industria muzicii country timp de peste trei decenii cu hituri memorabile precum "Who's Your Daddy" și "Made in America", care au fost apreciate de milioane de ascultători în întreaga lume. 

Toby Keith a dus o luptă grea cu boala

Diagnosticat cu cancer de stomac, Toby Keith a trecut prin diverse tratamente, inclusiv chimioterapie, radiații și intervenții chirurgicale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu toate acestea, artistul și-a exprimat confortul față de inevitabilitatea bolii, declarând că este „confortabil cu orice s-a întâmplat”.

Originar din Oklahoma, Toby Keith și-a început cariera în câmpurile petroliere și ca jucător semi-profesionist de fotbal american, transformându-se apoi într-un muzician de succes în anii '90. Single-ul său de debut, "Should've Been a Cowboy", lansat în 1993, a devenit un hit numărul unu, marcând începutul unei cariere impresionante.

Citește și: Actorul Gary Graham a decedat la vârsta de 73 de ani: Era cunoscut pentru rolul pe care l-a interpretat în „Star Trek: Enterprise”

Cântecele lui Keith au fost adesea caracterizate prin referiri la teme patriotice, iar unul dintre cele mai controversate momente ale carierei sale a fost legat de piesa "Courtesy of the Red White and Blue (The Angry American)", lansată la scurt timp după atacurile din 11 septembrie.

Criticată pentru versurile considerate șovine, aceasta a generat o polemică intensă, inclusiv cu colegii din industrie, precum Dixie Chicks.

Cu toate acestea, Toby Keith și-a continuat cariera și a participat la evenimente majore, inclusiv pentru președinți americani precum George W. Bush, Barack Obama și Donald Trump. În 2021, fostul președinte Trump i-a acordat lui Keith o Medalie Națională a Artelor, recunoscând contribuția sa semnificativă la industria muzicală americană.

 

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul