A murit un copil din cei șase care au fost loviți pe trecerea de pietoni, în Petroșani. Vinovat este un tânăr de 19 ani, beat și fără permis

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 dec 2022, 11:51

A murit un copil din cei șase care au fost loviți pe trecerea de pietoni, în Petroșani. Vinovat este un tânăr de 19 ani, beat și fără permis

Sursa: antena3.ro, pexels

Un băiat de 19 ani, care nu avea permis și se afla și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit șase copii pe o trecere de pietoni din Petroșani, iar unul dintre ai a murit.

În Petroșani, șase copii au fost loviți în plin de un băiat de 19 ani, care se afla la volanul unui autoturism, fiind beat și fără permis, iar, din nefericire, unul dintre ei a murit.

A murit un copil din cei șase care au fost loviți pe trecerea de pietoni, în Petroșani

Băiatul avea 11 ani și se afla la terapie intensivă, la spitalul din Petroșani.

Anunțul decesului a fost făcut de Poliția Hunedoara, ieri, 21 decembrie, dar fără a oferi detalii suplimentare despre acesta.

Mai mult decât atât, conform polițiștilor, încadrarea juridică în cazul băiatului de 19 ani va fi extinsă, fiind cercetat și pentru ucidere din culpă.

Accidentul a fost produs miercuri seară, iar toți cei șase copii au ajuns la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În timpul nopții, pentru trei dintre ei s-a decis transferarea la Timișoara, iar ceilalți trei, printre care și copilul care a decedat, au rămas la spitalul sin Petroșani, iar una dintre victime a fost transportată la spital chiar de către familie.

Citește și: O fată de 10 a murit intoxicată cu monoxid de carbon. Trupul neînsuflețit a fost descoperit în baie

După ce a produs accidentul, tânărul de 19 ani a fugit de la fața locului și, ulterior, a fost găsit de oamenii legii în localitatea Aninoasa, pe strada Căzănești.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Este vorba despre fotbalişti, copii minori adică, cei care au avut în zonă o petrecere de sfârşit de an, calendaristic şi de an competiţional.

Unul dintre băieţii care era în zonă şi care spunea că se afla chiar pe trecere, participant de altfel la petrecerea fotbaliştilor, spunea că au fost loviţi de Volkswagen negru, care i-a lovit în plin”, a povestit o femeie, potrivit observatornews.ro.

Manevrele de resuscitare au fost efectuate la fața locului

Copiii aveau vârste cuprinse între 11 și 14 ani, iar unuia dintre copii i-au fost efectuate manevrele de resuscitare, chiar la locul producerii incidetului.

La fața locului s-au deplasat trei ambulanțe SMURD, dar și trei ambulanțe SAJ.

După ce a fost prins de oamenii legii, băiatul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat că avea o concentrație de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat. Accidentul pe care îl provocase avusese loc în jurul orei 22:00, pe strada 1 Decembrie 1918 din Petroșani.

„Conducătorul auto a prezentat o concentraţie la etilotest de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la unitatea medicală din Petroşani, în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Citește și: Cine este românul care a murit înjunghiat în drum spre casă. Motivul pentru care a fost atacat

În urmă cu puţin timp, la Petroşani, 6 copii au fost răniţi de un autoturism, pe o trecere de pietoni. Au fost alocate de urgenţă trei ambulanţe SMURD şi trei ale SAJ. Din primele informaţii primite rezultă că până în momentul de faţă, 3 copii au fost transportaţi de către SAJ Hunedoara la Spitalul Municipal Petroşani şi unul de către echipajul SMURD”, a transmis IPJ Hunedoara.